У Дубенському районі виявили смертельно небезпечну інфекцію

Захворіли дві тварини і була загроза для здоров'я людей

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомило, що 1 серпня зареєстрували два випадки сказу тварин на території Дубенського району.

31 липня в службу державної ветеринарної медицини Дубенського району надійшло повідомлення про загибель домашнього собаки в смт. Смига Дубенського району. При виїзді на місце події зі слів власниці собаки стало відомо, що напередодні тварина захворіла, а згодом почала проявляти агресію. Власники помістили собаку у вольєр, але тварина загинула.
Спеціалісти держветмедицини Дубенського району відібрали патматеріал від трупа собаки та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп собаки спалили.
Про ще один випадок повідомили власники господарства, у яке проникла лисиця. Господар вбив тварини і закопав у селі Гірники Дубенського району.
Спеціалісти держветмедицини Дубенського району відкопали труп лисиці, відібрали патматеріал та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження.
 
Труп лисиці та мертву домашню птицю, задушену лисицею, спалили.

На території неблагополучних щодо сказу пунктів проводяться заходи згідно з інструкцією боротьби зі сказом тварин. 

Спеціалісти Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини вивчаються можливі контакти хворих тварин з людьми та тваринами, проводять вимушену дезінфекцію, а також щеплення тварин проти сказу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень