У Держпраці назвали умови безпечної роботи при спеці

Все, що варто знати тим, хто працює на вулиці

У Рівненському обласному управлінні Держпраці надали рекомендації стосовно режиму праці на відкритому повітрі та у приміщеннях в умовах підвищеної температури.

При виконанні робіт на відкритій місцевості при температурі повітря у понад 35ºС, працювати безперервно можна не більше 15-20 хв з наступною тривалістю відпочинку не менше 10-12 хв в охолоджуваних приміщеннях.

У таких приміщеннях, аби уникнути негативного впливу перепаду температур, температуру повітря варто підтримувати на рівні 24-25°C.

В управлінні наголосили, що робота на вулиці при температурі повітря у понад 37ºС відноситься до небезпечних (екстремальних). За цієї температури не рекомендується працювати на відкритому повітрі. Слід змінити порядок робочого дня і перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

Для захисту від надмірного теплового випромінювання необхідно використовувати спецодяг чи одяг з натуральних тканин.

 

В умовах підвищеної температури допускати до роботи спеціалісти рекомендують осіб не молодше 25-ти і не старше 40-ка років.

Щоб організм не страждав від зневоднення потрібно дотримуватися питного режиму. Рекомендована температура напоїв - від 10 до 15 ºС. Для оптимального водозабезпечення рекомендовано також відшкодовувати втрату солей і мікроелементів, які виділяються з організму з потом, за рахунок вживання підсоленої води, мінеральної лужної води, молочно-кислих напоїв (знежирене молоко чи молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв і киснево-білкових коктейлів.

Пити воду слід часто і потроху. При температурі повітря більше 30ºС і виконанні робіт середньої тяжкості, потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину - приблизно одну склянку кожні 20 хв.

Крім того, для підтримки імунітету і зниження рівня інтоксикації організму потрібно вживати свіжі фрукти та овочі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень