У День закоханих шлюби у Рівному реєструватимуть до опівночі

Шлюби з самого ранку та до пізньої ночі реєструватимуть в День закоханих у рівненському ДРАЦСі.

За словами головної спеціалістки сектору комунікацій з громадськістю Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Людмили Пшебільської, укласти шлюб до опівночі можна буде тільки у Рівному, інші відділення ДРАЦСів області працюватимуть за звичним графіком.

Загалом на Рівненщині одружитися у День закоханих планує 56 пар.

 

Втім, ті молодята, які не встигли подати заяву на 14 лютого через відділи ДРАЦС, зможуть зробити це у скорочені терміни в рамках проєкту «Шлюб за добу».

Одружитися у скорочені терміни можна у Рівному, Дубні та Сарнах. Щоб подати заяву, потрібно звернутися до організації проведення церемонії швидкого одруження з 10 до 18 години.

 Які документи потрібні для укладення експрес-шлюбу?

  • Заява за встановленою формою.
  • Якщо ви раніше не були одружені, то достатньо мати з собою лише паспорти.
  • У разі коли один або обидва закоханих є громадянами іншої країни, то окрім  паспортного документа іноземця необхідно подати його переклад українською, засвідчений належним чином, та документи, які підтверджують легальність перебування в Україні.
  • Якщо заявники або один з них раніше перебували в шлюбі, необхідно також надати документи, які підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання його недійсним. Це може бути свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу чи про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб тощо.
  • Іноземці так само мають надати документи, які підтверджують припинення шлюбу в країні проживання або громадянства. Відповідно до чинних міжнародних норм ці документи  мають бути належним чином засвідчені. Це може бути консульська легалізація або апостиль.

 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень