У Білорусі відключають Інтернет у день виборів

І затримують опозицію

Можливі відключення низка білоруських медіа прогнозували ще наприкінці липня. ЗМІ брали це з власних джерел, а згодом про це розповів кандидат в президенти Андрій Дмітрієв.

За його словами, на засіданні Ради нацбезпеки Білорусі обговорювалися можливі відключення у разі, якщо буде загроза нацбезпеці чи заворушення.

Сьогодні, 9 серпня у Білорусі день виборів і сайти справді відключають. Не працює  YouTube й Телеграм.

Як пише Ліга.нет  у багатьох користувачів перестали працювати деякі сайти.

У штабі основної суперниці Лукашенко Світлани Тіхановської затримали сім осіб, ще один не виходить на зв'язок, передає місцевий інтернет-портал tut.by.

Крім того, в столиці Білорусі спостерігаються проблеми зі зв'язком - неможливо отримати доступ до деяких сервісів і сайтів, пишуть журналісти.

Деяких із затриманих заарештували на добу, що пред'являють іншим - поки невідомо. Серед тих, кого затримали, є керівник і довірені особи виборчого штабу Тіхановскої. У ще однієї довіреної особи в Гродно вилучили автомобіль з 100 000 листівок, а його самого заарештували на п'ять діб.

У штабі відзначають, що до цих пір не можуть отримати інформацію про всіх затриманих - де вони знаходяться і що їм пред'являють.

В цей же час від жителів Мінська почали надходити повідомлення про проблеми з окремими інтернет-ресурсами та сервісами.

Як повідомляють кореспонденти «Сurrent time», швидше за все в столиці Білорусі «глушать» інтернет. У Національному центрі обміну трафіком кажуть, що причиною стали «DDos-атаки державних ресурсів».

Зокрема, користувачі відзначають, що «дуже повільно завантажується Youtube», «відвалюються google-сервіси», а також не відкривається сайт банкіра Віктора Бабарика, якого ЦВК в Білорусі так і не зареєструвала в якості кандидата в президенти. Крім цього, спостерігаються проблеми з роботою VPN-сервісів і окремих серверів.

У Белтелекомі сказали, що «про виниклі проблеми знають і вже працюють над їх усуненням».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень