У Басовому Куті знайшли кишкову паличку. Рівнянам купатися не рекомендують

Санітарно-епідеміологічна служба не рекомендує рівнянам купатися в озері Басів Кут.

Як повідомили у Рівненському обласному лабораторному центрі, вода в озері Басів Кут за бактеріологічними показниками не відповідає нормам, у воді виявлена лактозопозитивна кишкова паличка (кишкова паличка).

Її вміст в озері перевищує норму у майже 50 разів. Тож фахівці застерігають рівнян від купання в озері.

Докладніше говорить завідувач відділу епідеміологічного спостереження та профілактики неінфекційних захворювань Марта Гоч:

– Встановлено, що індекс лактопозитивних кишкових паличок перевищує нормативне значення. Норма – до 5 тисяч, а тут – 240 тисяч лактопозитивних кишкових паличок знайшли в поверхневій водоймі озера Басів Кут. 

 

Ця кишкова паличка лактопозитивна, яка знайдена в поверхневих водоймах, є побічним ефектом самоочищення водойми. Коли дійсно висока спека, знижується розчинний кисень у воді.

Фахівець також додає, що кишкову паличку у Басовому Куті цього року виявили вперше. Така ситуація на водоймі спостерігається у Рівному кожного року з приходом спеки і зазвичай вода стає чистішою зі зниженням температури повітря.

Марта Гоч зауважує, що інших шкідливих речовин у Басовому Куті цього року не виявляли. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень