У Басовому Куті знайшли кишкову паличку. Рівнянам купатися не рекомендують

Санітарно-епідеміологічна служба не рекомендує рівнянам купатися в озері Басів Кут.

Як повідомили у Рівненському обласному лабораторному центрі, вода в озері Басів Кут за бактеріологічними показниками не відповідає нормам, у воді виявлена лактозопозитивна кишкова паличка (кишкова паличка).

Її вміст в озері перевищує норму у майже 50 разів. Тож фахівці застерігають рівнян від купання в озері.

Докладніше говорить завідувач відділу епідеміологічного спостереження та профілактики неінфекційних захворювань Марта Гоч:

– Встановлено, що індекс лактопозитивних кишкових паличок перевищує нормативне значення. Норма – до 5 тисяч, а тут – 240 тисяч лактопозитивних кишкових паличок знайшли в поверхневій водоймі озера Басів Кут. 

 

Ця кишкова паличка лактопозитивна, яка знайдена в поверхневих водоймах, є побічним ефектом самоочищення водойми. Коли дійсно висока спека, знижується розчинний кисень у воді.

Фахівець також додає, що кишкову паличку у Басовому Куті цього року виявили вперше. Така ситуація на водоймі спостерігається у Рівному кожного року з приходом спеки і зазвичай вода стає чистішою зі зниженням температури повітря.

Марта Гоч зауважує, що інших шкідливих речовин у Басовому Куті цього року не виявляли. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень