У Бахмуті судять офіцера, якого обвинувачують у смерті солдата з Рівненщини

Солдат помер у військовому шпиталі

ДБР скерувало обвинувальний акт відносно командира підрозділу однієї із військових частин Збройних Сил України.

Військовослужбовця обвинувачують у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого та перевищенні влади військовою службовою особою (ч. 2 ст. 121 та ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Слідство встановило, що в липні 2016 року командир одного із військових підрозділів під час виконання завдань на території проведення ООС (на той час АТО) у Донецькій області, через невдоволення порушенням військової дисципліни підлеглим застосував до нього фізичне насилля під час шикування особового складу. В результаті так званого “виховного процесу”, потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер у військовому шпиталі, повідомляє прес-служба ДБР.

25 лютого у Артемівському міськрайонному суді, який розташований у Бахмуті, відбулося перше підготовче засідання у цій справі. Тривало воно 5 годин.

Обвинуваченому офіцеру - 26 років. Він, після закінчення інституту, чотири роки прослужив на передовій, має бойові нагороди. 

Захисник обвинуваченого Сергій Дорошенко, каже, що смерть солдата - це нещасний випадок. 

Обвинуваченого залишають під вартою у Бахмутському СІЗО на 60 днів.

Прес-служба Артемівського міськрайонного суду повідомляє:

Призначено справу до розгляду на 04 березня 2020 року на 14 годину 00 хвилин у відкритому судовому засіданні. Продовжено строк тримання під вартою обвинуваченого М. до 24 квітня 2020 року включно. У задоволенні клопотання захисника про зміну запобіжного заходу відносно обвинуваченого на домашній арешт відмовлено. Також відмовлено у задоволенні клопотання захисника про призначення судового розгляду у закритому засіданні.

Загиблий солдат - Максим Турик із Вараша. 

Йому було 34 роки. На військову службу призваний під час мобілізації Володимирецьким об’єднаним районним військовим комісаріатом 14 березня 2015 року.

Проходив службу в зоні АТО на території Донецької та Луганської областей. У березні 2016 року після року служби по мобілізації підписав короткостроковий шестимісячний контракт. 2 липня із черепно-мозковою травмою потрапив до лікарні. Помер у Харківському шпиталі 7 липня 2016 року.

Сестра загиблого Оксана Лащенко розповідає, що їм смерть брата пояснили тим, що він перелазив через паркан і впав, розбивши голову. 

- Нам сказали, що у нього була епілепсія. Ніколи її у нього не було, - каже Оксана.

За словами Оксани, після смерті брата їй стали телефонувати його побратими і розповідати, що не було ніякого падіння із паркану. Однак відкрито свідчити вони боялись. Зробили це після демобілізації.

Оксана розповідає, що вони впродовж трьох років добивались розслідування справи смерті Максима. Каже, задля цього вдалося потрапити на прийом до президента і генпрокурора.

Оксана Лащенко створила групу "Велика родина", до складу якої увійшло 50 сімей, рідні яких постраждали у військових частинах під час проходження служби. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень