У Звягелі військовозобов’язаний отримав 3 роки ув’язнення через ухилення від мобілізації. Не умовно

Він у 1994 році пройшов військову кафедру

Фото ілюстративне

У сусідній Житомирській області чоловік отримав реальне покарання за ухилення від служби. Це сталося у Звягелі, колишньому Новограді-Волинському.

Відомо, що торік 1 вересня чоловіка викликали на військово-лікарську комісію і визнали придатним до військової служби. Того ж дня йому видали повістку про збір та відправлення до лав Збройних Сил. Це мало відбутися 11 вересня.

Проте звягельчанин ухилився від мобілізації, тому проти нього розпочали кримінальне провадження.

Чоловік свою вину визнав і уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Тож йому загрожувало покарання у вигляді 3,6 року позбавлення волі з випробувальним терміном, тобто «умовно».

Військовозобов’язаний у суді пояснив, що має військове звання «старший лейтенант запасу», яке отримав ще у 1994 році після закінчення військової кафедри під час навчання в університеті. Але не пам’ятає, чи складав він тоді присягу, а строкову службу не проходив взагалі.

Чоловік зауважив, що не компетентний у військовій справі і виключає свою можливу участь у бойових діях. Також скаржився на проблеми зі здоров’ям.

Втім, дослідивши позиції сторін, суд відмовив у затвердженні угоди про визнання винуватості.

Суд вирішив, що чоловік фактично не розкаявся у вчиненому проступку, а продовжує дотримуватись позиції про необхідність «ухилення від особистої участі у захисті Батьківщини» та вважає нормальним «ухилення від проходження військової служби».

Також, суд зазначив про «суспільну небезпеку, яку становить даний злочин в умовах здійснення Народом України відсічі збройній агресії Російської Федерації».

Тож 7 лютого суд визнав Олексія Б. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.

Сам обвинувачений є уродженцем міста Димитров Донецької області.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень