В Японії замість лікарів уже працюють – унітази

Втім, попит така практика має поки тільки серед доволі багатих людей

За рівнем технологічного прогресу Японія давно вже живе у 22 столітті. За рівнем дисципліни та самоосвіти – їй заздрить весь світ. Японці ретельно стежать за здоров'ям, і профілактичні огляди в країні переважають екстрені звернення за допомогою. Про довгожителів вже й згадувати не будемо.

Поширена практика звернення до лікаря – раз на місяць. Але щоб економити собі й лікарям час на допомогу прийшла наука. Розумний, ну дуже розумний унітаз.

Під час відвідин вбиральні унітаз бере зразки сечі на дослідження. Матеріал потрапляє в окремий резервуар, де працює своєрідна туалетна міні лабораторія.

 

В першу чергу вимірює рівень цукру в організмі і чи є білки в сечі. Решта налаштувань дуже індивідуальні та впливають на ціну гаджета.

Крім того, унітаз вимірює температуру тіла і навіть тиск. Достатньо підійти до «білого друга» як він уже буде знати вагу, адже датчики ваги вмонтовані в підлогу. Усі заміри і результати дослідження сечі приходять на електронну пошту власника, аби їх оперативно відправити лікарю.

Ймовірно в майбутньому таки пристрої будуть більш поширеними, адже мають безліч схвальних відгуків.

На сьогодні їх масовому встановленню перешкоджає хіба що ціна – 5 тисяч доларів за стандартний набір функцій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень