У Верховній Раді повідомили про збільшення мінімальної зарплати у два рази

Відповідний законопроєкт перебуває на опрацюванні у бюджетному комітеті парламенту

Зарплата в конверті може призвести до втрати пенсії у майбутньому...

У Верховній Раді планують збільшити зарплату українцям, практично у два рази, тож після усіх відрахувань вона становитиме близько 9 тисяч гривень. Документ іще не затвердили.

Зараз мінімалка складає 6 700 гривень. Відповідно до ініціативи, збільшуватимуть зарплату у два етапи:

  • з 1 липня – до 8 107 гривень;
  • з 1 жовтня – до 8 918 гривень.

Зауважимо, що перший етап збільшення зарплат був запланований на 1 квітня, але до того часу законопроєкт розглянути не встигли. Тоді зарплата мала зрости до 7 370 гривень.

Основна причина збільшення мінімальної зарплати – невідповідність конституційним нормам, адже розмір зарплати менший за прожитковий мінімум, який зараз для працездатних осіб складає 7 539 грн.

У статті 9 Закону України «Про оплату праці» передбачено: «Мінімальна заробітна плата встановлюється у розмірі не нижчому від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб», – зазначають автори законопроєкту.

Крім того, наголошують вони, прийняття цього законопроєкту сприятиме підвищенню рівня соціального захисту громадян України, які одержують низькі суми заробітної плати.

Зауважимо, що збільшення мінімальної зарплати та призведе до того, що менша кількість українців зможуть претендувати на субсидії. При цьому суми відрахувань з зарплати зростуть, а відповідно і надходження до бюджету, особливо у тих містах, де основне наповнення йде від ПДФО. Експерти економіки завжди застерігають, що у разі збільшення мінімальної зарплати, не минуче приходить й черговий виток інфляції. 

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень