У школі Рівненського району скасували 10 клас та не пускають старшокласників: батьки подали до суду (ВІДЕО)

Чому дітям не дають вчитися?

Скріни з відео Суспільного. Колаж Радіо Трек
Скріни з відео Суспільного. Колаж Радіо Трек

Учні 10 класу в селі Будераж на Рівненщині не можуть навчатися у школі, бо з травня навчальний заклад понизили в ступені.

Так, 1 вересня директорка школи повідомила батькам старшокласників, що не допустить клас до навчання, тому що згідно з рішенням Мізоцької селищної ради, школа вже не І-III ступенів, а І-II ступенів – тобто стала дев'ятирічною.

Фото із сайту Суспільного
Фото із сайту Суспільного

В одинадцятий клас цьогоріч не набрали необхідної кількості учнів і його розформували. А п'ятьом десятикласникам запропонували обрати школу в межах територіальної відповідальності. Втім, батьки школярів не погоджуються на таке та подали до суду, повідомляє Суспільне.

– По-перше, немає довозу, це дорого. По-друге, якщо брати якість навчання і перспективи для дитини, це – Мізоцька школа. Довозу, вони сказали, робити не будуть, – зазначила мама десятикласника Любов Бихалець.

Батько десятикласниці Микола Кнап каже, що є наказ про переведення учнів, а їхні особові справи знаходяться в школі. Мінімальна кількість учнів, необхідна для формування класу є – п'ять. Сам механізм реорганізації закладу чоловік вважає неправомірним:

На фото Микола Кнап
На фото Микола Кнап

– Згідно з законодавством, час для такої реорганізації, на підставі відповідного рішення, не є необмеженим. Рішення було зареєстроване другого липня, тобто п'ятого липня мав бути змінений ступінь – цього не відбулося.

 

Директор нам дала пояснення, у ньому пише, що школа І-II ступеня і візує це пояснення печаткою школи І-III ступеня, – пояснив Микола Кнап.

Начальниця відділу освіти Мізоцької селищної ради Вікторія Прокопчук пояснила переведення школи на дев'ятирічку економією коштів, які виділяють на галузь освіти, і яких бракує у бюджеті громади.

На фото Вікторія Прокопчук
На фото Вікторія Прокопчук

– На сьогодні дійсне рішення Мізоцької селищної ради про реорганізацію, але в ЦНАПі статут нам ще не затвердили. Подали позовну заяву в суд і ми подали. 14-го числа має відбутися суд – ми готуємось, і ви готуйтеся, – розповіла Вікторія Прокопчук.

За її словами, план реорганізації школи затвердили ще у лютому. А щодо виконання рішення сесії про реорганізацію закладу, то, за її словами, все відбувається у межах закону.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень