У школи до кінця війни – зась. Батьки звернулися до президента

Що думають батьки про навчання у школі

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З початку нового навчального року українські школярі, які не мешкають на території, де ведуть бойові дії, будуть навчатися офлайн.

Та батьки дітей виступають проти такого рішення, адже вважають його небезпечним під час війни. Відповідну петицію невдоволені батьки опублікували на сайті Офісу президента. Звернення набрало понад 25 000 голосів.

У тексті петиції, яку опублікувала Марія Горшенева, йдеться:

Думки батьків щодо цього розділилися. Одні батьки вважають, що навіть під час війни має бути навчання, інакше діти деградують, а ось інші переконані, що безпека понад усе.

Дехто з батьків також вважає, що батьки повинні мати право вибору для своєї дитини – онлайн чи офлайн:

  • Я не буду кожному доводити свою думку. Ще раз наголошую, це індивідуально, кожна родина повинна мати можливість вибору. Це дуже добре, що ви вже дорослі, вмієте навчатися і маєте соціальні контакти. Життя на паузу не поставити. І останній раз наголошую, збирати 1000 дітей небезпечно і відправляти дитину в чуже місто небезпечно. А відправити дитину до школи де навчається 40 дітей, якщо школа в неї через дорогу цілком реально.
  • Чомусь, коли була пандемія, всі чемно сиділи. Значить тоді було небезпечно. А зараз, коли війна, то всі почали говорити що треба іти в школу чи садок та вчитись.
  • А я за право вибору, а не «всіх під одну гребінку».
  • 1000 учнів початкових класів за 10 хвилин не спуститися. Коли у лютому були кожного тижня повідомлення про замінування шкіл, то діти навіть не могли одягненими вийти з класів на вулицю. Ми кажемо про початкові класи.... А тут коли повітряна тривога і можливий авіаудар...
  • Погано, що у дітей немає вибору, наражати себе на небезпеку чи ні.
  • За своїх дітей кожен має право сам вирішувати. Прилетіти може як в школу, так і в будинок. Що пряме, що збите. Тут «бабка надвоє ворожила». Онлайн це не освіта, а назва від освіти. Я сиджу вдома, не виїхав в інше місце, не переїжджав. Так. Тут більш менш спокійно. І я хочу, щоб моя дитина ходила в школу та отримала, необхідні йому в подальшому житті знання.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень