У Рівному знову буде «Мануфактура» - наймасштабніше свято на «Північному» (ФОТО)

Його організовує керівник рівненської «Нетканки» Богдан Гапяк

8 серпня Рівненська фабрика нетканих матеріалів проводитиме масштабне Свято вулиці Фабрична - «Мануфактура».

Його називають наймасштабнішим дійством на мікрорайоні «Північному». Свято стало традиційним, оскільки організовувалося двічі - у 2018 та 2019 роках.

Головною метою заходу є ознайомлення рівнян з діяльністю «Нетканки», її історією, людьми та виробництвом.

За цей час свято полюбили багато містян, воно стало однією з туристичних принад міста, оскільки «Мануфактуру» відвідують не тільки рівняни, а й мешканці інших міст та сіл області, розповідає керівник рівненської «Нетканки» Богдан Гапяк:

Богдан Гапяк і символ свята - кіт Феномен
Богдан Гапяк і символ свята - кіт Феномен

Ідея провести свято вулиці у нас виникла кілька років тому. Якщо є свято вулиці Поштової, Музейні гостини, якщо подібні дійства відбуваються на Пивзаводі, на Ювілейному, то чому ми не можемо провести свято нашого мікрорайону?

 

Спочатку ми його приурочили до Дня працівників легкої промисловості, тобто професійного свята текстильників й очікувалося, що це буде тільки свято Фабричної, на якій розташована «Нетканка».

 

 

Але у перший же рік проведення воно вийшло за рамки фабрики та вулиці, бо до нас завітали тисячі мешканців з усього «Північного», з інших частин Рівного і навіть з інших населених пунктів області.

 

 

І це дуже важливо для нас. Бо я переконаний у тому, що наш робітничий мікрорайон – це не окраїна міста, він має бути одним із його культурних центрів. Вважаю, що саме «Мануфактура» не в останню чергу вплинула і на зовнішній вигляд Фабрики нетканих матеріалів та прилеглих до неї кварталів.

 

 

У нас з’явилися затишний сквер з фонтаном, сучасний спортивний комплекс просто неба, новенькі дитячі майданчики.

 

 

На жаль, через жорсткий карантин ми не змогли провести свято вулиці минулого року, коли фабрика святкувала своє 50-річчя. Але, переконаний, цьогоріч воно буде вдвічі кращим, бо мешканці «Північного» і усі рівняни вже скучили за нашою «Мануфактурою».

Програма цьогорічного свята передбачає концерт місцевих виконавців, вокальні конкурси, роботу дитячих атракціонів, фуд-зону, виставки продукції фабрики та виробників хенд-мейду, анімаційні та дозвільні програми.

Орієнтовні години проведення заходу – з 12:00 до 21:00.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень