У Рівному вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (ФОТО)

В нашій області таких 3,5 тисячі

У Рівному нагородили ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Їм вручили подяки та пам'ятні відзнаки.

Чорнобиль став одним з найбільших випробувань у нашій історії. З кожним роком все більше усвідомлюється ціна подвигу ліквідаторів, серед яких було і чимало жителів Рівненщини.

Зауважимо, що в нашій області проживає понад 300 тис. людей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. 3,5 тисячі з них – ліквідатори. Вони рятували весь світ від смертельної небезпеки.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС важливий для усіх тих, хто живими та здоровими дочекалися цього дня.

 

Це спомин про подвиг тих, хто ціною власного життя рятував інших. Приємно, що керівництво міста опікується ветеранами чорнобильцями.

 

Для нас за честь отримати подяки та відзнаки за виявлений героїзм, відвагу та мужність під час ліквідації аварії, - наголосив голова ГО «Рівненські ветерани чорнобильці» Микола Гайбонюк.

Щороку 14 грудня Україна відзначає пам’ятну дату – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Чорнобильська трагедія для сучасного покоління не просто біль, це і пересторога, і урок, і символ безпрецедентного героїзму.

30 листопада 1986 року ліквідаторам вдалося в рекордні терміни закрити зруйнований четвертий енергоблок ЧАЕС саркофагом і зупинити подальше поширення радіоактивних матеріалів за його межі. 14 грудня інформацію про цю подію опублікували у центральних ЗМІ країни, що стало відправною точкою для встановлення дати Дня ліквідатора.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень