У Рівному ночами миють маршрутки. Шум заважає мешканцям сусідніх будинків

Люди вимагають, аби автомийка закривалася о 22-ій

Фото ілюстративне, жанрове
Фото ілюстративне, жанрове

На автомийку, яка працює навіть вночі, скаржаться мешканці будинків на вул. Гагаріна. Нещодавно там була перевірка, під час якої інспектори облуправління Держслужби у справах захисту прав споживачів дійсно зафіксували перевищення шуму.

Після цього управління звернулося до влади Рівного, аби роботу мийки обмежили до 22-ї години.

Втім, міськвиконком не підтримав це прохання, адже саме на цій мийці уночі – по завершенню рейсів – миють маршрутки, повідомляє «Рівне Вечірнє».

Власник автомийки Сергій Зіньо каже, що вже застосував деякі обмеження до своїх працівників та клієнтів і тепер рівень шуму знизився:

— Справді, моя мийка на 5% перевищувала рівень допустимого шуму.

 

Спочатку я технічно змінив кут напору води в пістолетах, якими миють машини. Коли зменшився напір води, то й зменшився шум. Після цього я заборонив своїм працівникам вмикати спеціальні пилососи, а водіям — вмикати у салоні машин музику. Вони її слухали, поки мили машини. Все це привело до того, що рівень шуму зменшився на 10%.

 

Мій основний клієнт — це маршрутні таксі. Моя мийка єдина біля автовокзалу, яка працює цілодобово. Всі інші працюють з 8-ї ранку до 22-ї вечора. Тобто якраз тоді, коли маршрутки обслуговують пасажирів на рейсах.

Слова підприємця підтверджують і в управлінні торгівлі:

— Після скарг підприємець вніс корективи у роботу своєї мийки. Після цього замовив та оплатив повторні заміри рівнів шумів. Дослідження показало, що рівень допустимого шуму в нормі, — запевняє в.о. начальника міського управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування Тетяна Безрідна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень