У Рівному є інформація про спалах скарлатини у дитсадку: група — на карантині

Інформацію перевіряють

У Рівному поширюють інформацію про спалах скарлатини у дитсадку. Мовляв, захворіло багато вихованців навчального закладу, що у мікрорайоні «Чайки». 

У міському управлінні освіти Радіо Трек повідомили, що наразі інформації про масове захворювання дітей немає, підтверджено діагноз лише в одного малюка у ДНЗ №47.

Група, яку відвідувала дитина, буде тиждень на карантині.

Ймовірно, перебіг хвороби легкий, адже випадків госпіталізації пацієнтів зі скарлатиною поки не реєстрували, пояснив керівник міської дитячої лікарні Володимир Приступа. Він зауважив, що загалом фіксують зменшення випадків інфекційних захворювань, хоча поодинокі випадки коронавірусу досі є.

До прикладу, напередодні до медзакладу госпіталізували дитину і під час перевірки швидкий тест на COVID-19 показав позитивний результат.

 

Тож пацієнта перенаправили в обласну дитячу лікарню, де лікують неповнолітніх хворих на коронавірус.

Нагадаємо, скарлатина — гостре інфекційне захворювання групи стрептококових, яке проявляється гнійним ураженням мигдаликів ротоглотки, високою температурою та характерним висипом.

На скарлатину найчастіше хворіють діти віком 1–9 років. Джерело інфекції — хвора людина чи бактеріоносій. Шлях передавання — повітряно-краплинний. У більшості випадків скарлатина починається раптово.

Розвивається ангіна, на мигдалинах можливий біло-жовтий наліт. Язик спочатку має біле нашарування, але після 2-3 днів починає очищатися з кінчика і до 4-го дня стає яскраво-червоним, з виокремленими сосочками — так званий малиновий язик.

Захворювання може мати легкий, середній чи важкий перебіг.

Під час середньоважкої форми всі описані симптоми скарлатини виражені сильніше. Температура підвищується до 39 °С. Ускладнення зустрічаються частіше, ніж за легкої форми.

У разі важкої токсичної форми початок хвороби супроводжують висока температура, блювота, інколи діарея, виражені симптоми ураження центральної нервової системи. Можливі запаморочення, набряк мозку і навіть розвиток коми.

До загальних профілактичних заходів належать:

  • провітрювання та вологе прибирання приміщення, в якому перебувають діти і дорослі;
  • дотримання особистої гігієни, регулярне миття рук з милом;
  • загартовування та заняття спортом;
  • лікування всіх хронічних захворювань (отитів, синуситів, тонзилітів).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень