У рівненських поліцейських з`явився новий помічник, котрий стежить за безпекою дорожнього руху (ФОТО)

«Тому що водії не знають правил та ображають велосипедистів», - каже він

65-річний пан Олександр побажав залишитися інкогніто: соромиться фотографуватися.

- Ровера знимкуйте! Бо на ньому я й наводжу порядок на дорогах. Хоч він у мене не самий модний, але надьожний!, - додав чоловік.

Свого залізного, на двох колесах, пан Олександр зробив у 2000 році та їздить на ньому досі. Старенький велосипед у нього зварений двома рамами для міцності. Пенсіонер-велолюбитель возить на ньому сумки та використовує у господарстві.

Свавілля водіїв на дорогах бачить щодня. Особливо його обурює зневажливе ставлення до велосипедистів, як повільних учасників дорожнього руху у порівнянні з авто.

- Підрізають, близько обганяють…Ведуть себе по-хамськи, - резюмує старий.

Прихильних велосипедного руху з багаторічним стажем вирішив навчати водіїв поважати велосипедистів. Спільно з рівненською велоспільнотою, розробив та надрукував наліпки, які дарує водіям як нагадування про чемність на дорогах.

Він простягає жовті наклейки недбалим кермувальникам та пояснює їхні промахи. Уважним водіям дарує теж, але на знак вдячності за повагу на дорозі. Пенсіонер не лінується проводити роз`яснювальну роботу з дітьми:

- Коли я бачу, як діти необережно себе поводять на дорозі, то навіть йду до батьків, чи в школу і розказую, що це небезпечно.

Наостанок розмови пан Олександр пообіцяв обов`язково наступного разу сфотографуватися, як приведе до ладу свої розкішні білі вуса. А ще попросив надрукувати текст наліпки, аби його прочитали всі водії:

Рівненські велосипедисти та велосипедисти всієї України бажають щасливої дороги водіям, які їздять за правилами, та поважають велосипедистів як учасників дорожнього руху.

 

Ще раз щасливої дороги! Ні цвяха Вам, ні жезла! ВелоРівне

Валентина Іванюк

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень