Змінили правила дорожнього руху: що треба ЗНАТИ рівнянам

Коли тепер треба пристібатися і носити світловідбивні елементи?

Набули чинності зміни до правил дорожнього руху. Їх ухвалив Кабмін 11 листопада.

Серед основних змін — обов’язкове використання паска безпеки для водіїв і в таксі, а також необхідність для пішоходів носити світловідбивальні елементи в темну пору доби. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Якщо раніше інструктори, водії та пасажири таксі могли не пристібатися паском у населеному пункті, то тепер це дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Велосипедистам тепер можна рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів. В уряді вважають, що такі зміни розвивають велосипедну інфраструктуру та зменшують травматизм серед велосипедистів. Це пояснюють тим, що громадський транспорт рухається зі швидкістю в середньому 20 км/год, натомість звичайні автівки — 50 км/год. Велосипедисти можуть тепер не лише рухатися, а й зупинятися на цій смузі.

Пішоходи відтепер мають обов’язково носити світловідбивні елементи в темну пору доби або в умовах недостатньої видимості. Під такими елементами мається на увазі або спеціальний одяг, або просто стрічка чи наклейка. Раніше така опція була «по можливості» — пішоходу треба було просто «виділяти себе», аби помітив водій.

Змінили вигляд трьох дорожніх знаків:

«Кінець дороги з удосконаленим покриттям» став називатися «Зміна покриття»;

«Вид транспортного засобу» відтепер показує ваговоз ззаду, а не збоку;

а «Інформаційна таблиця небезпечного вантажу» став «Табличкою оранжевого кольору» — у буквальному сенсі.

Джерело - Громадське

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень