«У регіонах люди помирають від COVID-19 без тестування», - лікарка з «Феофанії»

Вона вважає, що рівень смертності насправді занижений

Реальна смертність від COVID-19 в Україні перевищує опубліковану в статистичних даних. Про це виданню OBOZREVATEL розповіла керівник Центру респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні «Феофанія» Світлана Гук.

Вона вважає, що сплеск захворюваності після свят дуже ймовірний, тому що не досягнуто колективного імунітету. Може, не буде нової хвилі, але зростання буде.

Якби навіть карантин не зняли, люди б все одно активно зустрічалися. Сама по собі весна провокує людей виходити, і довгі свята. І в тому, і в іншому випадку ми все одно побачили б збільшення захворюваності, - каже лікарка.

Щоб швидше виробився колективний імунітет, потрібно вакцинувати всіх охочих. Однак проблема в тому, що, зі слів пані Гук, в Україні насправді бракує вакцини.

Сьогодні начебто зберігається відсоток смертності в Україні на рівні 2-3% від загальної кількості хворих. Але я прекрасно знаю, що в регіонах люди вмирають без тестування. Тому смертність від коронавірусу в реальності вища, - констатує лікар.

Щоб врятувати людей і суттєво знизити смертність, потрібна передовсім вакцинація.

Радіо ТРЕК у Telegram і Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень