У президентському літаку Зеленського зробили масштабний ремонт і встановлять нову розважальну систему (ФОТО)

Реконструкцію проводила литовська компанія

Литовська компанія J&C Aero повідомила, що завершила повне оновлення салону літака президента України Airbus A319 CJ.

В авіалайнері оновили тканинні покриття, внутрішнє облицювання, сидіння, дивани, килими, ламінати та інші частини салону.

Так виглядає інтер'єр у салоні AIRBUS A319 CJ. Скріншоти з сайту Air Charter Service

J&C Aero також розробила проєкт інтеграції до президентського літака нової розважальної системи, оновлення системи управління салоном та виконала сертифікацію даних змін.

Airbus A319 CJ ГАП «Україна». Фото: J&C Aero

Оновлені елементи салону литовська компанія виробила на власному виробництві, а встановлення та технічне обслуговування президентського літака провела компанія Magnetic MRO в аеропорту Таллінна.

— Без сумніву, це був один із наших найбільш складних та амбітних проєктів, — заявив голова J&C Aero Лаурінас Скукаускас, повідомляє спеціалізований сайт Avianews.

Скільки коштує реконструкція – не повідомляється. Не вдалося знайти закупівлю послуги й у системі Prozorro, зазначає видання «Цензор.Нет».

Що відомо про президентський літак

Airbus A319 CJ президента України має реєстрацію UR-ABA та входить до парку державного авіаційного підприємства «Україна».

Це VIP-версія повітряного судна із найпопулярнішого сімейства літаків A320 виробництва Airbus.

Airbus A319 CJ UR-ABA випущений у 2007 році.

Його замовили для перевезення вищих посадових осіб України ще за президента Віктора Ющенка, однак у розпорядження авіапідприємства «Україна» борт надійшов уже за президента Віктора Януковича.

Це найбільший український урядовий літак.

Вперше з моменту російського вторгнення в Україну президент Володимир Зеленський використав Airbus A319 CJ 18 вересня 2023 року. Літак доправив голову держави з Польщі до США, потім до Канади, після чого повернувся до Польщі.

Airbus A319 CJ UR-ABA в Нью-Йорку. Фото: Офіс президента України

Досі всі закордонні візити Володимир Зеленський здійснював на літаках військово-повітряних сил союзників — США, Великої Британії та Франції.

У флоті державного підприємства «Україна», яке займається перевезеннями найвищих посадових осіб держави, перебуває лише один авіалайнер Airbus A319 CJ.

На момент російського вторгнення був у Європі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень