У Повітряних силах розповіли, хто «зливає» Telegram-каналам про політ ракет і дронів. Чи можна їм вірити?

Є достатньо ланцюжків, через які дані можуть стати надбанням широких верств населення

Українські політики та анонімні Telegram-канали мають достатньо великий перелік джерел, звідки вони можуть отримати інформацію про переміщення ворожих ракет та дронів по території України. 

Про це заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю «Українській правді».

— Важко вам відповісти, звідки вони беруть. Ну, очевидно, що хтось їм дає. А хто їм дає? Ті, хто мають доступ, - зазначив він.

На питання журналістки про те, що первісно ця інформація надходить від Повітряних сил, Ігнат відповів, що є достатньо ланцюжків, через які дані можуть стати надбанням широких верств населення. Тому джерелом витоку можуть бути не лише Повітряні сили.

— Не лише Повітряні сили мають доступ, всі Сили оборони мають доступ, тому що повітряну обстановку відстежують у всіх Силах оборони.

 

Інформація оперативно поставляється з наших систем до різних пунктів, опорних пунктів, які є в нас на фронті. Включно до бригад, рот і так далі доводиться інформація.

Вони відстежують.

 

Є система «Віраж-планшет», яка показує їм цю повітряну обстановку, плюс є інформація в очільників військових місцевих адміністрацій обласних, плюс є на пунктах управління Повітряних сил.

 

Хто веде ті Telegram-канали, і як вони отримують інформацію, ми не знаємо, - зазначив він.

Також він пригадав, як на початку ці інформаційні повідомлення наносили більше шкоди, ніж попереджали людей про небезпеку.

За словами Ігната, він звернувся публічно через засоби масової інформації до очільників місцевих адміністрацій і до тих, хто веде анонімні Telegram-канали, щоб вони так не робили, бо буде відповідальність. Після цього Telegram-канали дослухалися та стали більш лаконічно інформувати населення.

Крім цього, Ігнат відповів на питання, чи варто довіряти тому чи іншому Telegram-каналу.

— Якщо вони бачать, що цей канал достовірний, інформація справджується, то кожен робить для себе висновок, - сказав він.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень