«Дихаємо ацетоном»: на сморід від підприємства скаржаться на Рівненщині

Кажуть, що воно забруднює повітря

Фото з 12kanal.com

«Люди хворіють через забруднення повітря»,- жителі села

Зі скаргою на забруднення повітря підприємством «Мегапак-Захід» до Радіо Трек звернулася жителька села Бабин Рівненського району Світлана Манучинська:

Хімічний завод працює в центрі села Бабин, де поблизу за декілька метрів проживають мешканці. Також неподалік - дитсадок, Бабинський ліцей та інші комунальні заклади.

 

Ми цілодобово дихаємо ацетоном, болить голова, першить у горлі, сльозяться очі.

 

Власник «Мегапак –Захід» Юрій Шеремета запевняє, що воно - не шкідливе для здоров'я людей і на все є дозволи.

 

На думку мешканців, діє велика корупційна схема, особливо в Рівному, тому що дозвіл на таку хімічну промисловість надати ніхто по закону не може.

 

Світлана Манучинська вважає, що підприємство, яке виготовляє плівку, та фарбує поліетиленові кульки для хліба повинно стояти за тисячу метрів від житлових будинків. І додає:

Люди хворіють і все частіше, і частіше звертаються в лікарню через хімічні викиди з заводу.

 

Односельчани села Бабин борються і будуть боротися, щоб закрити цю отруту. Ми вже звернулися до адвоката, бо наші звернення в усі інстанції не допомагають. 

 

«Скаржаться лише 2 людини», - директор підприємства

Директор підприємства «Мегапак ЛТД» (воно здійснює виробництво на території підприємства «Мегапак-Захід») Ольга Тертишина прокоментувала цю скаргу так:

У нас вже у відповідь на скарги перевірки були з усіх можливих інстанцій - Держгірпромнагляду, Держекоінспекції. Проблему розглядали на комісії у Рівненській ОВА. Приїжджали до нас депутати з райради та облради. І ми самі зверталися за перевірками, щоб заспокоїти скаржників.

 

Але перевищень шкідливих викидів у нас не виявили. А запах - це поняття відносне. Одному - смердить, іншому - ні. І запах не виміряєш. 

Ольга Тертишина запевняє, що підприємство - нешкідливе, має всі необхідні дозволи на роботу, платить податки у бюджет Бабина. 

Ми плівку виготовляємо у Рівному. А у Бабині лише наносимо на неї друк. Тобто тут у нас працює друкарня.

 

Окрім того, наша продукція контактує з продуктами, тому не може бути шкідливою. Ми використовуємо сертифіковані фарби, якими всі виробники в Україні користуються. Фарби - спиртові, а не шкідливі свинцеві. 

 

А щодо скаржників вона висловилася так:

Це щось особисте. У нас 30 працівників. Їх автобус з Рівного у Бабин на роботу возить. Можливо, скаржники сподівалися, що їм у нас на підприємстві робота буде. Але у нас високотехнологічне виробництво, яке потребує спеціальної підготовки. 

 

Скаржники, можливо, хочуть, щоб на місці нашого підприємства було щось інше. Але тут не буде дитсадка, бо ця ділянка, яку ми орендуємо - промислового призначення. 

 

Та й скаржаться на нас лише 2 людини і їхні родичі. Тобто це не всі мешканці села. 

 

Що кажуть перевіряльники

Остання відповідь скаржникам надійшла з Рівненської ОВА. У ній говорилося, що

заміри вмісту шкідливих речовин у повітрі Держпродспоживслужбою Рівненщини перевищень не виявили.

 

А також було зазначено, що з 20 вересня по 3 жовтня Держекоінспекція Поліського регіону має провести позапланову перевірку підприємства  «Мегапак ЛТД». 

Отримати коментар щодо результатів перевірки з Держекоінспекції Поліського округу поки Радіо Трек не вдалося. Адже телефони в установі, і мобільні телефони фахівців не відповідають.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень