У Пенсійного фонду не буде проблем з виплатою лікарняних, – Мінсоцполітики

Перші виплати вже відбулися

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович розповіла, що Пенсійний фонд має достатньо технічних і фінансових ресурсів для виплат лікарняних та компенсацій за травми на виробництві. Тож жодних проблем з виплатою не повинно бути. До речі, перші нарахування вже відбулися.

Я знаю, за повідомленням голови Пенсійного фонду, що перші лікарняні були сьогодні оплачені. Виплати у новому форматі протестували, тож жодних проблем немає. Також готуються відомості, щоб нарахувати щомісячні відшкодування постраждалим на виробництві від нещасного випадку, – зауважила Оксана Жолнович.

Між тим вона зауважила, що уряд провів ґрунтовну підготовку з передачі повноважень Фонду соціального страхування. Зокрема, Кабінет міністрів ухвалив більше десятка постанов, щоб забезпечити на підзаконному рівні передачу всіх функцій та сформувати відповідний підрозділ у Пенсійному фонді.

В межах підготовки ми знайшли додаткові резерви та передали Фонду соціального страхування понад 3 млрд грн, щоб погасити борги, які були накопичені фондом по лікарняних, – зауважила міністерка.

Оксана Жолнович додала, що Пенсійний фонд є цифровізованою структурою з налагодженими автоматизованими процесами нарахування пенсій, що використають у новому виді соцвиплат.

Нагадаємо, що з 2023 року повноваження щодо виплат лікарняних перейшли до Пенсійного фонду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень