У небі над Антарктидою зафіксували рідкісне і загадкове явище (ФОТО)

Вчені зафіксували рожеве «НЛО»

Фото: Дмитро Кричун

Українські метеорологи зафіксували рідкісні перламутрові хмари та рожеве «НЛО» над Антарктичною дослідницькою станцією «Академік Вернадський».

- Зранку на небі з'явилися сочевицеподібні хмари. Це овальні хмари, витягнуті по горизонталі, з рівними чітко окресленими краями. Вони мають яскравий білий колір, іноді з різнокольоровим сяянням, і часто накладаються одна на одну, неначе стос тарілок. Тож наші полярники жартують, що це антарктичні НЛО, адже вони схожі на космічний корабель прибульців, - йдеться на фейсбук сторінці Національного арктичного наукового центру.

Як пояснюють полярники, «через особливості утворення такі хмари не рухаються, а неначе «зависають» в одній точці. Тож поки вони висіли над «Вернадським», сонце опустилося над горизонтом, «підсвітивши» небо в рожевий колір.

А пополудні на небосхилі «проявилися» перламутрові хмари.

Вони дуже тонкі, тож на тлі розсіяного світла їх фактично не видно. А от під час заходу сонця, коли воно опускається на кілька градусів нижче горизонту, світло відбивається від кристаликів льоду в хмарах таким чином, що виникає оптичний ефект іризації. Він якраз і “фарбує” хмари в різні кольори.

І сочевицеподібні, і перламутрові хмари навіть в Антарктиді можна побачити нечасто.

Для цього потрібні специфічні погодні умови, які бувають здебільшого взимку. Крім того, для формування обох видів хмар потрібні «перешкоди», які оминатиме потік повітря, – зазвичай це - гірські хребти.

Фото: Дмитро Кричун

Фото: Дмитро Кричун

Фото: Дмитро Кричун

Фото: Дмитро Кричун

Фото: Дмитро Кричун

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень