«У нас деякі депутати хабарі більші беруть, ніж його зарплата»: українці про доходи світових лідерів

До порівняльного переліку увійшов і президент Зеленський

Порівняння офіційних зарплат президентів різних країн зробило польське видання FAKT.

Зокрема медіа повідомило про зарплатню польського президента Анджея Дуди, яка від недавна зросла.

Після підвищення річний дохід президента Польщі у 2022 році становив 367 668 злотих брутто. На місяць це 30 400 злотих (284 330 грн).

Заощадження подружжя Дуди становить 150 000 злотих. Це на 120 000 злотих більше, ніж у 2021 році.

Варто додати, що Дуди володіють двома квартирами – одна площею 79 кв. м, та квартира, площею 132 кв. м, разом із гаражем Перша - в процесі продажу, і президент уже отримав перший внесок – 86 000 злотих. Другий об'єкт пара сплачує в кредит. 

В соцмережах активно обговорюють такі офіційні дані. Чимало людей ставлять їх під сумнів. 

Тим часом видання порівнює зарплатню польського президента з платнею українського.

Президент України Володимир Зеленський отримує менше, ніж 28 тисяч гривень на місяць. Це зарплата, що є нижчою від мінімальної зарплатні в Польщі.

В рази більше отримує американський президент Джо Байден - 400 тисяч доларів на рік. Додатково 50 тис доларів  йде на покриття особистих витрат президента, наприклад, рахунків у ресторані.

Цікаво, що за даними thebalancemoney.com, порталу, присвяченого державним фінансам,  доходи американського президента в сім разів перевищують доходи середнього американця.  

Офіційна зарплата президента росії володимира путіна становить 850 тисяч. рублів на місяць, це приблизно стільки ж як у Анджея Дуди. Втім неофіційні статки російського диктатора, - пише видання, - оцінюють у 200 мільярдів доларів.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заробляє майже 21,5 тисячі. євро на місяць, а зарплата президента Франції Еммануеля Макрона не перевищує 16 тисяч. 400 євро на місяць.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень