У місті на Заході України голів ОСББ закликали подати списки мешканців-чоловіків до ТЦК

«Хлопці в окопах теж втомилися, їх треба замінювати»

Влада Тернопільської області наказала ОСББ подати до міської ТЦК та СП списки військовозобов'язаних власників та мешканців-чоловіків у віці від 27 до 58 років.

Про це пише місцеве видання «20 хвилин»

На нараді, яка відбулася днями, голови ОСББ обурилися подібним наказом та зазначили, що вони не зобов'язані перевіряти, чи стоять мешканці їхнього будинку на військовому обліку та як давно вони оновлювали свої дані.

За словами домоправителів, у них навіть немає повних списків людей, які мешкають у будинках, бо у квартирі може бути прописана одна людина, а по факту проживатиме кілька осіб.

Також керівники тернопільських ОСББ наголосили, що не готові проводити рейди по квартирах людей, запитувати ім'я, прізвище та вік чоловіків й уточнювати, чи стоять вони на обліку у місцевому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. І тим більше вручати їм повістки.

Водночас начальник відділу комплектування Тернопільського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Гельжинський закликав голів ОСББ сприяти тому, щоб військовозобов'язані оновлювали дані у військоматах. Також він закликав звернути особливу увагу на переселенців, які можуть взагалі не перебувати на обліку за новим місцем проживання.

— Ми вам не вороги. Не треба з нас робити злочинців, які постійно зі зброєю заламують руки та пхають до бусів.

 

Ми виконуємо свою роботу. Всі мають стояти на обліку, всі мають поновлювати вчасно дані. Ми розуміємо, що всі не підуть воювати, що треба залишати чоловіків і в тилу, бо без них ми не витягнемо у багатьох сферах.

 

Але держава повинна мати актуальні дані, адже хлопці в окопах теж втомилися, їх треба замінювати, – наголосив Юрій Гельжинський.

Чи мають ОСББ право збирати дані? 

Як повідомили адвокати «Безоплатної правничої допомоги», вручати повістки мають право:

  • посадові особи районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК);
  • представники органів місцевого самоврядування;
  • керівники підприємств, установ, організацій, незалежно від підпорядкування і форми власності.

Як зазначив адвокат Ростислав Кравець, повістки можуть вручати через органи місцевої влади, тобто сільська рада, районна рада, міська рада. Можуть вручатися через ті самі ЖЕО та ОСББ, їм надсилатися, це не заборонено законом. Цим законопроєктом на них намагаються перекласти саме питання військового обліку. Також повістки можуть вручатися через адміністрацію на місці роботи військовозобов’язаного

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень