У Львові лікарі пересадили нирку 15-річному підлітку з Рівненщини (ФОТО)

Донором став 27-річний чоловік, який помер від інсульту

Коридор пошани для донора

Львівські лікарі пересадили нирку 15-річному хлопцю із Рівненщини. Операцію провели медики Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру та Першого медичного об'єднання Львова.

Як повідомив керівник Центру трансплантології Максим Овечко, донорський орган 15-річному пацієнту пересадили 26 травня. До цього хлопчик більшість часу проводив у лікарні. У львівській лікарні він був на діалізі.

Донором став 27-річний чоловік, який помер внаслідок важкого інсульту, мав вроджену аневризму.

 

На жаль, врятувати його не вдалося. Згоду на трансплантацію дали батьки, - повідомив Максим Овечко.

Хлопець, як повідомили лікарі, мав хронічне захворювання нирок. У 2017 році йому поставили діагноз – хронічний гломерулонефрит і захворювання, на жаль, прогресувало. Перед війною його скерували на лікування до київського «Охматдиту».

Та коли почалися обстріли лікарні, дітей зі столиці евакуювали до Львова і Роман потрапив до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Декілька останніх місяців хлопець тричі на тиждень проходив процедуру гемодіалізу (очищення організму за допомогою апарата «штучна нирка») і відповідне лікування.

Операція з пересадки тривала близько двох годин. Нирка, як повідомили трансплантологи, запрацювала ще на операційному столі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень