У «Феофанії» вакцинували від коронавірусу охочих і записували їх як медиків

Хоча вони – не медики

Лікарня «Феофанія» у Києві вакцинувала від коронавірусу людей за попереднім записом нібито залишками вакцини, а за документами ці люди були щеплені як медичні працівники. Охочі вакцинуватися мали звернутися до лікарні телефоном і стати в чергу, їм призначали час і дату щеплення.

Однак частина людей вакцинувалася дозами, які були призначені для медиків закладу, а не залишками, як мали робити. За словами регіонального координатора з вакцинації у Києві Василя Животенюка, вакцинація залишковими дозами у «Феофанії» не проводилася узагалі, - пише lb.ua. Лише потім з’ясувалося, що дехто з вакцинованих - не медики, а блогери. 

І це – не поодинокий випадок. LB.ua вдалося зафіксувати два таких випадки, і у обидвох люди були переконані, що вакцинуються залишковими дозами. 

Зараз записатися у «Феофанію» на вакцинацію вже не можна - за номером телефону, за яким люди записувалися на щеплення, повідомляють, що вакцинація уже не проводиться.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко доручив здійснити перевірку  можливого нецільового використання вакцини у клінічній лікарні «Феофанія». До перевірки він також залучив регіонального координатора Києва.

Комісія перевірить інформацію про фактичне працевлаштування осіб, які отримали вакцину проти COVID-19 згідно зі списками «Феофанії» у цьому закладі.

МОЗ оголосило, що до кінця 2021 вакцинує 70% дорослих людей. Міністр Максим Степанов запевнив, що медична система України спроможна  забезпечити таку кількість щеплень, - повідомляє РАДІО ТРЕК.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень