У дверцятах машини Шефіра стояла титанова пластина, яка могла зупинити кулі, її витягли – Москаль (ФОТО/ВІДЕО)

В лісі, де пролунали постріли, знайшли повішеного – ЗМІ

Геннадій Москаль -- праворуч

У водійських дверцятах автомобіля, який обстріляли в момент перебування в ньому першого помічника президента України Сергія Шефіра, певний час була титанова пластина, яка могла зупинити кулі.

Про це 23 вересня в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив колишній голова Луганської та Закарпатської облдержадміністрацій Геннадій Москаль.

Сергій Шефір та авто по якому стріляли

Пряма мова:


«Чому за три дні до цього поїхав на СТО водій, бо не відкривалося скло в машині? Скло не відкривалося, тому що там стояли титанові пластини, які б не пропустили кулі, і він їх вийняв. А Шефір про це не знав?» – сказав він.

Політик також висловив здивування, що після стрілянини пораненого водія повезли в лікарню «Феофанія», «де роблять планові операції», а не в «ургентну лікарню, де постійно хірурги, анестезіологи».

«Щоб сховати від журналістів», – зробив висновок Москаль.


Він також стверджує, що в салоні машини, в якій нібито було поранено в ногу водія, немає крові.

ТИМ ЧАСОМ

Під час розслідування стрілянини по машині першого помічника президента України Сергія Шефіра в лісі виявили тіло повішеного чоловіка. Про це з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомляє 24 вересня УНН.


«Під час прочісування лісу розкрили інший злочин – знайшли повішеного хлопця, який зник декілька місяців тому під час велопрогулянки», – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, знайдене тіло передали на судово-медичну експертизу.»
УНН зазначає, що в таких випадках слідчі розглядають версії про самогубство або насильницьку смерть.

Після стрілянини по машині із Шефіром, яка сталася 22 вересня, прочісували ліс у районі села Лісники Київської області.

Контекст:

  • Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко говорив 23 вересня, що виконавець замаху на Шефіра стріляв по водієві, щоб зробити машину некерованою і після цього добити всіх, хто в ній перебував.

  • У водія Шефіра, як повідомляв голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, вогнепальне сліпе кульове осколкове поранення лівого стегна. У нього відкритий багатоуламковий перелом лівої стегнової кістки зі зміщенням уламків.

  • Сам Шефір назвав його поведінку героїчною – водій, будучи вже пораненим, виїхав із зони обстрілу, дістався до стоянки і перед госпіталізацією встиг показати поліції, звідки стріляли.

  • Загрози для життя пораненого немає, повідомляв головний лікар «Феофанії» Ігор Семенів після проведеної операції. Фото куль, витягнутих зі стегна пораненого, показав глава МВС України Денис Монастирський.

  • Машину Шефіра обстріляли 22 вересня. Помічник Зеленського їхав із дому до Києва, коли по його автомобілю відкрили вогонь із лісу з автоматичної зброї.

  • Політик не постраждав. Стверджували, що автомобіль Шефіра не броньований, це службова машина студії «Квартал 95».

  • За даними прокуратури, по машині випустили 18 куль.

  • Офіс генпрокурора України відкрив провадження з попередньою кваліфікацією «замах на вбивство двох і більше осіб» (ст. 115 Кримінального кодексу України).

  • МВС розглядає три основні версії замаху, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко: у зв'язку з державною діяльністю потерпілого, з метою тиску на вище керівництво держави і задля дестабілізації політичної ситуації в Україні, зокрема розглядають версію з участю іноземних спецслужб. Пізніше генпрокурорка Ірина Венедіктова уточнила, що основними слідство вважає дві версії: роботу Шефіра як держдіяча і спробу дестабілізації.

  • Зеленський 2020 року говорив, що Шефір – серед осіб, яким він довіряє найбільше. Після нападу президент пообіцяв, що «відповідь буде сильною», і заявив, що вважає найімовірнішою версією замаху «реакцію на реальні зміни в державі».

  • 23 вересня стало відомо, що СБУ взяла Шефіра і його сім'ю під охорону.

  • Також Зеленський сам значно підсилив свій кортеж

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень