У чому найкраще маринувати м'ясо: головне — не класти одну популярну спецію

Деякі хитрощі допоможуть створити кулінарний шедевр

Запечене м’ясо — коронна страва багатьох господинь. Кулінари та досвідчені господині кажуть, що маринад потрібно вибирати залежно від м'яса, яке ви хочете готувати.

Наприклад, свинина відмінно приготується, якщо змастити її гірчицею з медом, а потім посипати часником, базиліком або хмелі-сунелі. Для яловичини краще використовувати прованські трави і різні кисло-солодкі соуси, пише unian.

Який маринад найкраще розм'якшує м'ясо?

Відповідь проста — той, що у своєму складі має кислоти. Оцет, гранатовий сік, ківі, кефір, вино — всі ці продукти чудово підходять для маринування м'яса. Якщо додатково ще й додати сіль, приготована тушка танутиме у вас у роті.

Як маринувати м'ясо — правила та поради

Якщо не знаєте, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці, скористайтеся простими, але ефективними порадами:

  • для запікання краще брати шматки м'яса без кісток - це може бути філе або стегенце;
  • якщо запікаєте цілий шматок, стежте, щоб за вагою він був не більше 2 кг, інакше по краях він може підгоріти, а всередині не пропектися;
  • кераміка - найкращий матеріал для запікання, краще брати форму з нього;
  • якщо використовуєте деко, обов'язково загортайте м'ясо у фольгу або хоча б застеляйте дно пергаментом.

Якщо ви запам'ятаєте ці прості правила про те, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці, то зможете в будь-яких умовах і практично з «нічого» приготувати шикарну м'ясну страву.

Корисна порада: ніколи не використовуйте для маринаду сіль або приправи, в яких є сіль. Вона «витягує» вологу з м'яса, через що шматочок стає сухим і жорстким.

Як замаринувати м'ясо для духовки — простий рецепт

Щоб страва вийшла ніжною, соковитою й ароматною, можна взяти рецепт, який ідеально підходить для свинини.

Інгредієнти:

  • 1 кг - корейки на кістці;
  • 60 мл - оливкової олії;
  • 1 зубчик - часнику;
  • 1 - половинка лимона;
  • 1/3 - чайної ложки зіри;
  • 1 чайна ложка насіння - коріандру;
  • чорний перець горошком;
  • на кінчику чайної ложки - сушений часник,
  • 1/4 чайної ложки - куркуми;
  • 1 - апельсин;
  • 1,5 чайних ложки - італійських трав;
  • 1 чайна ложка – солі;
  • дві щіпки червоного гострого перцю.

Свинину вимити, нарізати порційно шматочками так, щоб кожен слайс був завтовшки приблизно 2.5 см і опинився на власній кістці.

З'єднати в окремій ємності зіру, подрібнене насіння коріандру, 8 горошин чорного перцю, сушений часник, куркуму, апельсинову цедру, гірчичний порошок, білий перець, італійські трави й гострий перець. Туди ж влити оливкову олію, перемішати.

Видавити сік із лимона, додати в маринад терту лимонну цедру і подрібнений часник. Викласти в тарілку свинину, кожен шматок щедро обмазати маринадом. Покрити тарілку плівкою, прибрати м'ясо в холодильник на 5-6 годин.

Потім розподілити по м’ясі сіль і запікати у духовці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень