У чому феномен гри «Шахтаря» у ЛЧ та де гратимуть українці

Це перша перемога України в Лізі чемпіонів за останні сезони

Гравець «Шахтаря» Маріан Швед (ліворуч) святкує з одноклубниками після того, як забив другий гол своїй команді під час футбольного матчу проти «РБ Лейпциг» групи F Ліги чемпіонів у німецькому Лейпцигу, 6 вересня 2022 року
Фото: AP Photo / Michael SohnГравець «Шахтаря» Маріан Швед (ліворуч) святкує з одноклубниками після того, як забив другий гол своїй команді під час футбольного матчу проти «РБ Лейпциг» групи F Ліги чемпіонів у німецькому Лейпцигу, 6 вересня 2022 року Фото: AP Photo / Michael Sohn

Футбольний клуб «Шахтар» стартував у сезоні Ліги чемпіонів з розгромної перемоги над німецьким «Ред Булл Лейпцигом» — 4:1. Це перша перемога для України у Лізі чемпіонів за останні два сезони. Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

Перший гол новачок команди Мар'ян Швед забив уже на старті поєдинку.

 

На 57-й хвилині «Лейпциг» відновив паритет, але рівний рахунок протримався недовго і за дві хвилини «Шахтар» знову вийшов вперед, розвинувши небезпечну контратаку, яку ударом закінчив знову Швед.

Ще одна контратака вдалася «Шахтарю» на 76-й хвилині — цього разу гол належав Михайлу Мудрику. А фінальний удар оформив уже нападник Лассіна Траоре. Зрештою, донецький клуб переміг із рахунком 4:1.

Напередодні нового сезону «Шахтар» вийшов до групового раунду головного клубного євротурніру.

 

Це стало можливим, оскільки УЄФА відсторонив від змагань російські клуби, а «Шахтар» очолював таблицю УПЛ на момент припинення змагань у лютому цього року.

Свої домашні матчі в єврокубках «Шахтар» проводитиме в польській Варшаві. Перша така зустріч — вже 14 вересня проти шотландського «Селтіка».

Матч проти «Лейпцига» став для Мар'яна Шведа дебютним у Лізі чемпіонів та в складі «Шахтаря» одночасно.

 

Його перехід коштував донецькій команді 1 мільйон євро.

 

Також дебютував Ігор Йовічевіч на чолі команди: у липні він змінив на посаді італійця Роберто Де Дзербі.

Грати його будуть у Польщі, оскільки на час війни УЕФА заборонила проведення міжнародних матчів в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень