У церквах ПЦУ відтепер не вшановуватимуть відомого святого: його вилучили з церковного календаря

Рішення ухвалив синод Православної Церкви України

2 лютого 2024 р. відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). У засіданні взяли участь всі члени Синоду, - зазначається у офіційному повідомленні ПЦУ.

Серед ухвалених рішень вилучення з Церковного календаря Православної Церкви України день пам’яті блгв. кн. Олександра Новгородського (Невського), в схимі Олексія, 23 листопада.

Натомість цього дня було встановлено додатковий день святкування пам’яті преподобного Олександра, першоначальника обителі «Невсипущих» (бл. 430), та внесено його ім’я у Церковний календар Православної Церкви України.

Також згідно з рішенням синоду до Церковного календаря Православної Церкви України 26 листопада було включено день пам’яті преподобного Стиліана Пафлагонського.

2 лютого було встановлено також поминальну суботу в пам’ять всіх в Україні голодом заморених – їх вшаноувуватимуть щороку у четверту суботу листопада. Відповідний день пам’яті також внесуть в Церковний календар Православної Церкви України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень