У Білорусі трьом «рейковим партизанам» загрожує смертна кара за «зраду Батьківщини»

Закон про смертну кару в країні ухвалили кілька місяців тому

У Білорусі трьом «рейковим партизанам» з Гомельської області загрожує смертна кара. Їх звинуватили за 4 статтями: екстремізм, теракт, пошкодження шляхів сполучення та зраду держави.

З початку війни росії проти України на території сусідньої Білорусі почалася справжня «рейкова війна». Білоруські партизани виводили з ладу залізничні колії, якими рф перевозила бойову техніку. 

Після вдалих підпалів релейних шаф силовикам вдалося затримати частину партизанів, до яких під час затримання застосували вогнепальну зброю.

 

За підпал релейної шафи трьом білорусам загрожує страта. За заявою МВС РБ, дії партизанів «завдали шкоди національній безпеці Республіки Білорусь» і розцінюються як «зрада Батьківщини», повідомляє Беларускі Гаюн.

Закон про смертну кару ухвалили у Білорусі у квітні цього року.  

До смертної кари, згідно з документом, зможуть засуджувати у випадках злочинів, «пов'язаних із загибеллю людей»: замахи на вбивство іноземних політиків та членів міжнародних організацій, спроб вчинити теракт, у тому числі з використанням ядерних, хімічних чи біологічних речовин, а також замаху на вбивство політиків та громадських діячів «з метою впливу на прийняття рішень органами влади, залякування населення, дестабілізації громадського порядку», пише Deutsche Welle.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень