У багатоповерхівці Рівного горіла електрощитова: Назвали попередню причину займання

Рівнянам також нагадали основні правила під час дії стабілізаційних відключень

Напередодні зранку в одній з багатоповерхівок, що на вулиці Генерала Безручка у Рівному, сталася пожежа.

На першому поверсі будинку горіла електрощитова. Як повідомив Радіо Трек речник ГУ ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник, попередньо причиною виникнення пожежі було коротке замикання. Подібних випадків в області та в обласному центрі ближчим часом не було.

Варто пам’ятати, що найчастіше коротке замикання стається зі старою проводкою, а також під час перенапруги електричної мережі.

Речниця ПраТ «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова розповіла, що під час подібних випадків у багатоповерхівках власникам квартир варто звертатися до голів ОСББ або управлінчих компаній. Оскільки саме вони відповідають за справність внутрішньобудинкових проводок і постійно мають тримати їх у належному стані.

Крім того, додамо, що зараз в Україні варто ощадливо використовувати електроенергію, особливо в години найбільшого навантаження на мережу: з 8 до 11 години та з 17 до 23 години. У цей час українцям радять знайти альтернативу електроприладам.

Освітлення в мережі рекомендують замінювати автономними світильниками чи ліхтарями, кондиціонери – нічними та ранковими провітрюваннями, пилососи – вологим прибиранням, пральну машину – ручним пранням. А готувати їжу й гріти воду найкраще на газовій плиті.

В Мінрегіонального розвитку також радять після стабілізаційних відключень дотримуватися таких правил:

  • на час відключення електроенергії від’єднайте від мережі пральні машини, чайники, бойлери, електроплити та вимкніть світло в приміщеннях, якими не користуєтеся;
  • з появою світла, не вмикайте одночасно всі прилади. Користуйтеся ними почергово. Скористались одним – вимкнули, підʼєднали інший;
  • вмикайте електродвигуни та помпові станції через 20-30 хвилин після появи електроенергії. Ці прилади дають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час свого пуску.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень