В авіакомпаніях зізнались, чому вагітна стюардеса - це неможливо

А ви коли-небудь бачили вагітну стюардесу?

Стюардеси під час польоту не лише відповідають за безпеку та комфорт пасажирів. Також вони є візитівкою авіакомпанії. Тож, попри боротьбу з сексизмом в усьому світі, стюардесами зазвичай працюють лише юні та конвенційно красиві жінки. А чого точно неможливо уявити, то це вагітної стюардеси на борту літака. 

Цьому є низка причин, і справа тут не тільки у сексизмі.

Річ у тім, що через навантаження льотна діяльність протипоказана вагітним жінкам.

Під час польоту їм неодноразово доводиться підіймати важке, є потенційний ризик надзвичайних подій, нічні зміни та перепади тиску - все це може зашкодити майбутньому малюку.

Коли жінка, що працює стюардесою, дізнається, що вагітна, вона повинна повідомити про свій стан на роботі. Це підтверджується довідкою від гінеколога. Тоді її відстороняють від льотної діяльності.

Потім стюардеса пише заяву у відділі кадрів, і компанія повинна перевести її на іншу працю - на землі, без нічних змін та зі зменшеною кількістю робочих годин. 

Що ж до заробітної плати, то з моменту «списання» на наземну роботу та до відходу в декрет жінка отримує свою середню зарплату за останні 12 місяців.

У великих авіакомпаніях в декреті можуть одночасно знаходитись багато жінок, тому не кожна отримує роботу в офісі. Тоді вони залишаються вдома та іноді приїжджають на роботу.

Але така увага до жінок була не завжди - на зорі пасажирської авіації ніхто не звертав уваги на вагітність. Якось стюардеса під час польоту навіть народила дитину.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень