«Твори своє на перетині індустрій»: яким був V Фестиваль креативних індустрій у Рівному (ФОТО/ВІДЕО)

Пригадуємо разом

Потужний V Фестиваль креативних індустрій тривав у Рівному з 29 серпня по 11 вересня. Він об’єднав освіту та технології, культуру та простори, дизайн, мейкерство та аудіовізуальне мистецтво. Усі напрямки діяльності, що мають потенціал до створення доданої вартості та робочих місць через культурне чи креативне вираження.

А також, Фестиваль став майданчиком, на якому знайомились та дружились молоді підприємці. Де кожен мав можливість бути почутим, відчути себе потрібним і соціально важливим, зазначають організатори – ГО «Платформа взаємодій «Простір».

Фінансово Фестиваль підтримали відразу 18 партнерів, людей та бізнесів, що розділяють ідею об'єднання зусиль з метою розвитку локального підприємництва. 

За словами організаторів, загалом фестиваль відвідали понад 500 людей. Це є новим рекордом для заходу, що проходив у п'яте.

Цю масштабну подію за 68 днів організувала команда з 11-ти людей. А ще, до проєкту долучилось 40 волонтерів, переважно школярі та студенти.

Тож, пригадуємо, як це було.

29-31 серпня

Відкрив цикл подій спецпроєкт Promo Lab -  інтенсив з digital-маркетингу та продакшену для бізнесу. 

Спікерами були: Артем Вишневський - «Акторська майстерність», Надія Гладкевич - «Лідерство», Наталія Павелко-Максимчук - «Постановка голосу», Галина Жирун - «Філософія маркетингу», Марина Свист - «Жорсткі реалії СММ» та Максим Татусько - «Цільова аудиторія та шлях клієнта простими словами».

Учасники проєкту встигли відзняти кілька промо-роликів, навчилися писати тексти, які хочеться читати, а головне - отримали нові знання та розуміння, що хочуть розвиватись у напрямку створення якісного контенту.

4 вересня 


ФОРУМ — один із найбільших майданчиків в місті для тих, хто має чи планує власну справу. Цьогоріч пройшов під закликом: «Твори своє на перетині індустрій».

«Креативність та освіта: чому це має значення?», «Підприємництво та культура. Як це працює?», «Простори: комбінація архітектури та спільнот», «Технології. ІТ як стиль життя» та «Креативні індустрії. Ті, кого не спинити» - п’ять тем, що об'єднали спікерів з різних куточків країни.

Протягом форумного дня на сцену вийшло 42 спікери, більшість з них гості міста. 

Думками та досвідом поділилися: Віктор Мошинський (НУВГП), Людмила Мельник (ІТ Step School), Ірина Первушевська (ПДМ), Альона Дмуховська (Креативна Європа), Микола Смолінський, (CEASC), Юлія Гемберг (Radio SKOVORODA), Павло Гудімов (Ya Gallery), Володимир Воробей (PPV Knowledge Networks), Мар'яна Савка (Видавництво старого лева), Ярослава Гресь (Gres Todorchuk), Микола Антонюк (LENOVO), Валерій Сіроштан (RENOME SMART), Євгенія Жовнач (Zagrava Games), В’ячеслав Мельник (КТС), Марія Семенюк (SoftServe), Олександр Мельничук  (Honeyсоmb), Віталій Бишук (Голова правління Рівне ІТ Кластер), Володимир Глащенков (HD Partners), Юрій Филюк (Promprylad), Ольга Тадай (hallway), Дмитро Васільєв (arсhimatika), Дмитро Котляров (Головний архітектор м. Рівне), Михайло Корилкевич (Сімейні молочні ферми), Михайло Шматов (KTC), Ірина Плісецька (Віліс), Тарас Комаренко (Smart People), Віталій Бєлєнький (Dybok.ua), Максим Сердюк (Slukh Media), Христина Сиволап (Режисерка), Руслан Гутніков (MOZGI GROUP), Олег Нечидюк (радіо ТРЕК) та інші. 

Окрім лекцій, гості мали можливість відвідати воркшопи зі стратегії для бізнесу, дизайн мислення, продажів, роботи з грантами, творчі зустрічі з видавцями, письменниками, художниками, переглянути фільми просто неба. А також почути історії успіху українських, локальних брендів та познайомитися з деякими з них відразу на Фестивалі. Це були:

The WOM  - модний бренд, що займається пошиттям пальт;

 

TAK office - молода команда, яка працює над креативними просторами та реалізацією архітектурних проєктів; 

 

Wave Leather Workshop - вироби зі шкіри;

 

GASTROLAVKA - крамниця крафтових  українських виробників харчової продукції; 

 

Kazvan.Hats - бренд капелюхів;

 

Town Image Studio - продакшн команда, яка впроваджує креативні проекти у сфері культури, туризму, освіти, інклюзії;

 

Тайстра Подорожей -  агенція, що розвиває туризм у Рівненському регіоні;

 

Синичка - кошики та сумки із джгута.

Для дітей впродовж дня діяла окремі локації з окремою програмою: заняття з французької, робототехніка, майстер-клас з художньої анімації та медіаграмотності. 

Яскравим завершенням динамічного дня стало перформативно-світлове шоу за участі: етнодуету з Києва Folknery, що мандрує світом і у своїй музиці використовує звуки-вібрації різних країн, міст, місць; VJ group Cube з Івано-Франківська, що  спеціалізується на створенні медіаарт, медіаперформансу, мапінгу, відеоарту та медіаінсталяція; танцювальної студії з Рівного, що працює за напрямками parcour, hip hop, freestyle, hip hop choreography та спортивної хореографії - NoName dance studio. Усе злилось у неперевершеній колабі світла, музики та танцю!

5 вересня

Вперше у рамках Фестивалю пройшов «Скетчінг марафон», що був організований ГО «Колоарт» та ГО «Платформа взаємодій «Простір». Його мета - популяризувати сучасні мистецькі практики, підтримувати творчої спільноти міста, привернути увагу до академічних основ розвитку художньої підготовки та сприяти Urban Sketchers руху в Україні. Початківці та професійні художники мали нагоду попрактикуватися у виконанні короткотривалих начерків та замальовок людей з натури. 

Дмитро Чепурний, куратор міждисциплінарних освітніх, мистецьких та дослідницьких проєктів, провів кураторську екскурсію виставкою Contemporary Art Rivne для всіх охочих. Виставка присвячена проблемам екології, збереження водних ресурсів та історичної спадщини.

7 вересня

https://youtu.be/NB0zFTjE-BI

Творча зустріч з Аліною Забаріною, керівником креативного відділу у швейцарській агенції lean and sharp. Дизайнерка розповідала про дизайн «за лаштунками» - від пошуку клієнта і комунікації з ним до оцінки власної праці. 

8 вересня

Цього дня заплановано було відразу дві події. Перша - Smart Ліга, інтелектуально-розважальна гра, що проходила у форматі quiz. До слова, її захотіло відвідати так багато учасників, що організаторам довелося шукати більшу залу для проведення.

Друга - творча зустріч з відомим українським письменником і мандрівником Максом Кідруком, де він розповів про нову книгу «Нові темні віки» та новий радіо проект «Теорія ймовірності» на Українському радіо.

9 вересня

Про етапи формування сімейної компанії та набуття навичок управління нею, про те, як вчитися будувати прибутковий бізнес і щасливу сім'ю, про стосунки між поколіннями в сімейному бізнесі та традиції родини Тадай. Відверто про усе це розповідала гостя Smart Meating Ольга Тадай, представниця однієї з 5-ти сімей-співласниць компанії АГРОМАТ.


Зустріч з HR експертами Мирославою Трандаш, Managing Partner та Андрієм Сулуяновим, ex HR director в Розетка. На зустріч зібралися ейчари рівненських ІТ компаній. Говорили про останні тенденції та лайфхаки роботи з людьми та командами. І про те, чому важливо працювати з HR брендом компанії.

10 вересня

Чотири команди професійних архітекторів та дизайнерів змагалися у архітектурному хакатоні. Їхнім завданням було розробити найкращі опції для відвідувачів та працівників у вхідній зоні та атріумі бізнес-центру Space4. 

Зустріч за чашкою кави із Юлією Савостіною, засновницею Made in Ukraine.

Юлія поділилася думками, чому важливо промотувати локальне та як правильно це робити, про шляхи популяризації продуктів від місцевих виробників, туристичних локацій та подій.

Це була фінальна подія Фестивального тижня, та на цьому, запевняють організатори, вони не зупиняються. Попереду чимало цікавих та корисних проєктів, про які розповімо згодом. А поки можна підписатися на їхню сторінку у Facebook, аби про все дізнаватися з перших вуст.

Твори своє на перетині індустрій!

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень