Туристів у Туреччині чекають нововведення. Яйця доведеться їсти щодня

Бодай одне на день

З неочікуваною заявою днями виступив турецький лікар Емін Канан. В розмові з Türkiye Turizm він сказав:

Туристи повинні з’їдати в готелі хоча б одне яйце в день. Не всі мандрівники їдуть виключно за пляжним відпочинком.

 

Чимало людей відправляються в виснажливі тури: походи, трекінг, екскурсії по каньйонах, займаються альпінізмом, скелелазінням, скандинавською ходьбою, – а для цього потрібні добре здоров’я, сили та енергія.

Видання зазначає, що щороку 5 мільйонів туристів з’їдають 150 мільйонів яєць. Це в принципі продукт, популярний однаково у багатьох країнах світу.

Їсти яйця – хороша звичка, особливо це стосується туристів старшого віку, оскільки яйця неймовірно корисні й поживні.

Одне яйце великого і середнього розміру містить в середньому 72 ккал енергії, 6.3 г якісного білка, 4.8 г жиру, 1.6 г з яких насичені та 270 одиниць вітаміну А».

Крім поживних речовин, курячі яйця містять біологічно активні компоненти,  які відіграють важливу роль для здоров’я очей і антиоксидантних систем захисту організму.

Зрозуміло, що навіть таких корисний продукт варто споживати в міру. Чимало людей остерігаються яєць, адже жовток містить половину денної норми  холестерину. Але лікар зазначає, що рівень холестерину в крові залежить від кількості холестерину, що виробляється в печінці, а не від холестерину, який людина отримує з їжею.

Таким чином, турки вимагають відпочивальників їсти яйця в будь-якому вигляді не тільки вдома, а й на курорті.

За словами турецького лікаря, зв’язок між споживанням яєць і ризиком серцевого нападу та інсульту була об’єктом вивчення багатьох дослідників. У туристів із захворюваннями серця і діабетом для балансу рівня холестерину в крові можна обмежити споживання до трьох яєць на тиждень. Або  в ресторані готелю обирати переважно яєчні білки.

За матеріалами dip.org.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень