«Цукерочки» не буде? У Рівному хочуть списати старі тролейбуси

Кажуть, що возити пасажирів у них небезпечно

Детальніше про тролейбуси, які у комунальному підприємстві «Рівнеелектроавтотранс» хочуть списати, на засідання бюджетної комісії міськради Рівного розповіла в.о. начальника міського управління транспорту Тетяна Мартинюк:

Є сім тролейбусів, технічний стан яких не дозволяє безпечно перевозити пасажирів. У тому переліку найстаріші тролейбуси – це «Škoda 9-ТR». Ми вже їх списували деяку кількість. А це пропонується списати шість таких тролейбусів. І ще один тролейбус «Jelcz».

 

Проект передбачає розміщення оголошення на продаж. Якщо протягом трьох місяців не знайдеться покупець, тоді – шляхом ліквідації списувати тролейбуси.

Але депутат Олександр Довжаниця нагадав, що у лютому цього року на засіданні комісії депутати доручали міському управлінню транспорту з’ясувати, скільки може коштувати зробити «цукерочку» зі старих тролейбусів, тобто їх відновити. Адже такі тролейбуси, як тоді інформувала заступник міського голови Галина Кульчиньска, в американському Сан-Франциско є фішкою міста: вони яскраві і використовуються для туристичних екскурсій. Тетяна Мартинюк дати відповіді на таке запитання не змогла. Адже їй таке не доручали з’ясовувати. Тож  отримала доручення повторно.

Вона також нагадала, що у Рівному є ще

10 старих тролейбусів «Škoda 9-ТR», які перевозять пасажирів.

А заступник міського голови Сергій Васильчук зауважив, що

ця марка тролейбусів - найкраща для нашої зими, бо вони гарно прочищають від ожеледі контактну мережу. 

Бюджетна комісія доручила управлінню транспорту доопрацювати проект рішення міськради до наступного засідання, зокрема, щоб тролейбуси відразу списувати шляхом ліквідації. А це означає, що спочатку з них мають вилучити всі справні запчастини і тільки після цього продавати. Така логіка депутатська була не зовсім зрозуміла, адже в такому разі за тролейбуси буде виручено менше коштів. Але ще і комісія може до засідання думку змінити, і міська рада на сесії затвердити зовсім інше рішення.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: тролейбус
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень