Ціпрас пішов у відставку

До завершення виборів уряд Греції очолить голова Ареопагу, тобто Верховного Суду, Василіки Тану-Христофилу. Вперше на чолі уряду, хоч і тимчасово, буде перебувати жінка.

Дата виборів поки не відома. Однак попередньо очікується, що вони відбудуться 20 вересня.

Раніше сьогодні Ціпрас заявив, що має намір подати президенту країни прохання про відставку для проведення дострокових виборів. За даними Reuters, Ціпрас має намір сам взяти участь у виборах.

Нагадаємо, що депутати парламенту Греції після тривалих дебатів схвалили умови нового, третього пакету допомоги Євросоюзу, вартість якого оцінюється в 86 млрд. євро. Однак 40 депутатів правлячої партії СІРІЗА виступили проти угоди.

Раніше Греція вже отримала від міжнародних кредиторів перший транш кредиту у розмірі 13 млрд. євро (14,5 млрд. доларів) і пустила ці гроші на погашення боргу перед ЄЦБ.

Передбачається, що Афіни отримають за три наступних роки від міжнародних кредиторів близько 86 млрд. євро. 25 млрд. євро підуть на рекапіталізацію грецьких банків.

Ціпрас очолив уряд Греції сім місяців тому після перемоги на дострокових парламентських виборах 25 січня 2015 року Коаліції радикальних лівих сил СІРІЗА.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень