Трошки помилились чи свідомо прибрали? Працівники СБУ вбили «крота» управління розвідки (ФОТО)

Хоча він попередив про наступ на Гостомель

На фото — керівник ГУР Кирило Буданов і вбитий спецслужбами Денис Кірєєв

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив про страшний випадок, який стався через недостатню співпрацю спецслужб. Посутньо, він звинуватив СБУ у вбивстві патріота України та свого агента під прикриттям.

Нагадаємо, коли почалася повномасштабна війна, Україна провела два раунди переговорів з російською стороною. У них брав участь український фінансист Денис Кірєєв. Після другої зустрічі його вбили працівники СБУ.

Про це ми писали тут: 

Агент ФСБ? Україна ліквідувала члена своєї переговорної групи на переговорах з Росією (ФОТО)

Частина моментів в історії смерті Кірєєва досі не відома

Денис Кірєв був штатним співробітником головного управління розвідки Міноборони України. Він їхав на зустріч до управління Служби безпеки України в Києві, але його перехопили на під’їзді до неї. Тіло знайшли через деякий час.

Кирило Буданов стверджує, що Денис Кірєєв не був російським шпигуном. Він не лише знав Кірєєва з 2009 року, а й був упевнений у ньому як у співробітнику. Він пройшов усі етапи перевірок, у тому числі на поліграфі.

Що сталося у березні 2022 року?

Співробітники СБУ вбили українського героя, вважає Буданов. Такі випадки траплялися і раніше, не такі страшні як цей, але проблеми вже були. 

Ніхто не очікував такої реакції від тих людей, які це провели, — каже Буданов.

 

Коли Кірєєва в машину забирали бійці «Альфа» та контррозвідки СБУ, переговорник сприйняв це спокійно, адже сам їхав до управління.

Як розповів Буданов, до СБУ Кірєєв вирушив прямо з його кабінету у супроводі двох офіцерів внутрішньої безпеки.

За кількасот метрів до центральної будівлі машину Кірєєва перехопили на зустрічній, з буса вискочили «Альфа» і оперативники СБУ та провели затримання.

Повезли не до центральної будівлі, а за кілька кварталів. 

Те, що його вбили в цій машині співробітники — це факт, — констатує Буданов, все інше, зокрема питання, чому він не був у будівлі СБУ, — компетенція розслідування ДБР.

Буданов розповів, що знає людей, які вбили Кірєєва, і говорив про його смерть з тодішнім головою СБУ Іваном Бакановим. Той пояснити смерть Кірєєва не зміг.

Які завдання виконував Кірєєв?

Головним завданням Кірєєва, за словами Буданова, було затягнути переговорний процес, щоб виграти час, адже він знав двох представників з боку росії.

Він вважає, що метою того, хто вбив Кірєєва, було

«Не допустити, щоб ми втрутилися в чужу гру і затягнули цей процес для того, щоб дозволити нашим ЗСУ, скажімо так, зробити певні дії по відсічі ворога».

Відомо, що саме Кірєєв за кілька годин попередив про наступ на Гостомель. Ця інформація дала шанс перекинути туди певну кількість військових і техніки.

За Гостомельський аеропорт тривалий час йшли бої, проте воїни ЗСУ відбили атаку ворога.

Зараз розслідуванням вбивства Кірєєва займається ДБР.

Джерело: Радіо Свобода 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень