Тривожні дзвіночки, або Cім ознак, що ви провалили співбесіду

Пошуки нової роботи часто перетворюються на суцільний стрес

Тривалість співбесіди

Аби краще зрозуміти потенційного співробітника, HR проводять співбесіду тривалістю у 30-45 хвилин. Якщо розмова завершилася вже за 15 хвилин, це привід замислитися, що, цілком можливо, претендент на цю посаду вже є, а з вами розмовляли тільки для «галочки».

Залученість в розмову

Якщо ви зацікавили роботодавця, то чекайте на низку запитань, постійний зоровий контакт та незліченні уточнення. Коли ж співрозмовник відверто дивиться в телефон чи у вікно – це ознака того, що ваша кандидатура не цікава.

Суперечки

Вступати у суперечку щодо поглядів на діяльність компанії – не найкращий сценарій для вас. Так, погоджуватися на те, що вас принципово влаштовує, не варто, але співбесіда — цеце не час відстоювати свої життєві принципи. Зробіть висновки для себе, і зрештою можете просто не погодитися з тим, що вам пропонують.

Відсутність додаткових запитань

Після огляду резюме більшість компаній мають до претендентів масу запитань. Це може бути готовий заздалегідь список питань, аби уточнення за результатами вашої промови. А от якщо запитань не виникає зовсім – це поганий знак.

Обговорення подальших дій

Хороший HR завжди ставить до відома, коли й хто має з вами контактувати, коли чекати на результати розмови та перспективи працевлаштування. Якщо ви почули «ми вам потелефонуємо», у більшості випадків ніхто навіть не дзвонитиме.

Розповідь про компанію

На момент підбору команди керівництво компанії зацікавлене у тому, аби розказати про свою компанію найкраще. Якщо ж на співбесіді обмежилися сухими фактами та соцпакетом, треба думати, що вас частиною цієї команди не бачать.

Відверте зізнання

Буває, що наприкінці розмови HR може представити свої думки щодо вашого працевлаштування і цілком відверто сказати, що ви не підходите. Направду дуже добре, коли так стається. Це шанс розпитати професіонала про свої помилки й до наступної співбесіди підготуватися якнайкраще.

Джерело: rabota.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень