Третя платіжка за газ прийде вже за місяць: що треба знати

Типовий договір на технічне обслуговування мереж затвердили 5 грудня

Третя платіжка за газ таки надходитиме українцям. Йдеться про обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Регулятор уже затвердив типовий договір на технічне обслуговування, це відбулося 5 грудня 2023 року. Відповідні зміни внесено й до Кодексу газорозподільних систем. 

Тож тепер оператори газорозподільних систем в місячний термін з дня набрання чинності цієї постанови повинні забезпечити чинні договори на технічне обслуговування до нових норм Типового договору. 

Також оператори газорозподільних систем повинні проінформувати співвласників багатоквартирного будинку про підписання договору за формою Типового договору шляхом розміщення відповідної інформації в рахунках на оплату послуг розподілу природного газу в місяці, в якому було підписано договір. 

Важливо - типовий договір не передбачає підпис обома сторонами. Факт його підписання — це надання самої послуги розподілу газу. Тобто, якщо ви офіційно не відключились від газопостачання, то такий типовий договір буде розповсюджуватися і на вас. 

Таким чином, нарахування плати за технічне обслуговування (ТО) внутрішніх мереж в багатоповерхівках наближається до завершення, і невдовзі українці отримають платіжки з новою графою – за обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Відповідно до умов чинних на сьогодні Типових договорів, плата за ТО внутрішніх будинкових мереж здійснюється замовником один раз на рік відповідно до вартості, визначеної оператором газорозподільної системи. 

Нагадаємо, що з початком запровадження воєнного стану в Україні уряд пообіцяв не підвищувати тарифи на газ та тепло до кінця дії воєнного стану та ще пів року після його скасування. Але на практиці вже зараз йдуть дискусії стосовно того, чи будуть підвищувати вартість газу весною 2024 року та наскільки значним буде підвищення тарифів. 

Джерело: GSM.info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень