Трагедія у харківському будинку престарілих: пожежа забрала 15 життів (ВІДЕО)

Загинуло більше, ніж врятувалось


У Харкові спалахнула пожежа в будинку для людей похилого віку, що забрала життя 15 осіб. Трагедія сталася близько 15-ої години в четвер, 21 січня.

У двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Станом на 16:05 на місці пожежі виявлено тіла 15 людей, 5 осіб постраждало, - йдеться в повідомленні служби.

У будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули.

Дев’ятьох осіб евакуювали та госпіталізували до лікарні. 

Генпрокурорка України Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Facebook повідомила, що за фактом порушення вимог пожежної безпеки прокуратурою Харківської області було порушено кримінальне провадження.

Попередньою причиною пожежі, за словами генпрокурорки, є необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Натомість президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів невідкладно розібратися в ситуації з пожежею і терміново створити державну комісію під керівництвом міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова для з'ясування причин трагедії.

Закликаю місцеву владу - очільників міст та областей - максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких. Мої щирі співчуття, - ідеться в повідомленні у Telegram-каналі глави держави. 

В Харківській ОДА вже повідомили, що будинок для літніх людей у Харкові працював без будь-яких дозвільних документів. 

Такої структури, такої установи в жодному реєстрі України не існує. Хто і для чого зібрав цих людей у одному місці, нам невідомо. Це треба з’ясувати. Немає жодних даних, скільки там взагалі перебувало людей, - сказав директор департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага.

Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень