ТОП-8 помилок зимового паркування: поради водіям

Як не варто робити

Взимку у водіїв додається мороки: то лобове скло вкриється льодом (але цього можна уникнути завдяки картоплі), то треба не забувати прогрівати авто… А ще ж паркування! Ось 8 поширених помилок, яких припускаються водії взимку:

Паркування на льоду або снігу. Бажано знайти місце, вільне від снігу та льоду, щоб уникнути потенційного прослизання коліс, коли почнете рух наступного дня.

Паркування в калюжах. Не варто паркуватися в місцях, де колеса можуть бути занурені у воду, бо раптовий мороз може перетворити калюжі на складні перешкоди.

Паркування під бурульками. Якщо паркуєтеся біля будівель, будьте обережні з бурульками або сніговими шапками на дахах, адже вони можуть загрожувати вашому авто.

Паркування на пагорбах за вітром. Якщо ви паркуєтеся на пагорбі, виберіть сторону проти вітру, щоб уникнути нанесення снігу під час хуртовини.

Паркування на узбіччі. Якщо ви паркуєтеся на узбіччі, то ризикуєте, що ваше авто засипле снігом, відкинутим снігоприбиральною технікою.

Паркування у дворах житлових будинків. Якщо ви паркуєтеся в дворі, майте на увазі, якщо там прибиратимуть сніг, це мож утруднити маневрування й авто може застрягти.

Паркування під деревами. Будьте уважні при паркуванні під деревами, ліхтарними стовпами чи іншими конструкціями – сніг, що падатиме звідти, може пошкодити ваше авто.

Паркування з ручним гальмом. У мороз утримайтеся від використання ручного гальма, щоб гальмівні колодки не примерзли. Натомість використовуйте першу передачу. Втім, ця порада стосується переважно автомобілів старшого покоління, адже в нових автомобілях і задні, і передні гальмівні механізми – дискові.

Джерело: Твоя машина

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень