ТОП-5 речей, які здивують вас в Америці

І це не американська розетка

Америка – країну, у якій мріє жити чи не кожен. Принаймні точно більшість людей хочуть там побувати.

У США швидко звикають до унцій, миль, галонів, пікапів, американського футболу, тако, величезних чайових у ресторанах та іншого.

Але є речі, які дивують іноземців, адже таке побічищ не у кожній країні.

Різноманітність

В одній державній середній школі можуть навчатися діти з понад 50 країн, які говорять на 25 національних мовах – від мандарина до суахілі. Все це розвиває не тільки толерантність, а й показує, наскільки світ складний і в той же час цікавий і часто незвіданий. На вулиці можна запросто зустріти закохану пару японки і аргентинця, або гей-пару німця і марокканця. Велика кількість церков, починаючи з ефіопської православної до корейської пресвітеріанської. Все це розмаїття вражає.

Інклюзивність

І тут не лише про людей з інвалідністю. Безбар'єрне середовище організоване практично скрізь: від супермаркетів і офісних центрів до судів і університетів. Все для того, аби маломобільні групи населення, наприклад, мами з дитячими візочками, мали доступ до нормальної життєдіяльності суспільства.

Важливість освіти

Рівень майбутнього добробуту людей у США залежить від того, в яку початкову школу вони ходять. Публічні школи тут об'єднані в кластери – у хорошої вищої школи (8-12 клас) найчастіше 2-3 сильні середні школи і 5-7 початкових шкіл. У кожної школи є свій рейтинг і саме на нього багато хто орієнтується при виборі місця для проживання. Наприклад, є школи, де рівень вступу до коледжів досягає 99%, а є міста, в яких в середньому в коледж йде не більше 20-30% випускників шкіл. Як результат, у містах біля найкращих шкіл вартість нерухомості зростає. Зростання вартості нерухомості веде до збільшення податків, які йдуть на посилення школи – так це працює, не навпаки. Вища освіта – шлях до подолання бідності, шлях, на який США витрачає близько 15% свого річного бюджету і це більше, ніж на оборону.

Спортивність

На уроках фізкультури дітей вчать лише трьом речам. По-перше, спортивності – не ставати майстрами спорту, а любити спорт. По-друге, командності – вміти поважати членів команди і супротивників. І третє – уміти вигравати і програвати: виграючи, поважати суперника, не задираючи ніс; програючи – не падати духом і йти далі.

Самоорганізація

Американці не лише займаються своєю сім'єю або будинком. Вони не тільки розмірковують про плюси і мінуси президента своєї країни. Вони самостійно проходять весь шлях від свого будинку до офісу президента. Прикрашають свій двір на всілякі свята і самостійно займаються облагороджуванням вулиці. Жителі містечка разом обговорюють майбутнє шкіл своїх дітей і активно беруть участь в їх управлінні. І ось уже батьківський комітет запрошує нас, як новеньких, підтримують літніх або хворих людей, разом ходять до церкви. Підтримують. Агітують. Голосують. І інших закликають, ненав'язливо, але апелюючи до їх конституційних прав та обов'язків. І потім тільки переходять в обговоренні на рівень держави.

Джерело: ukrainian.voanews.com

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень