Тисячі людей прийдуть сьогодні до Почаєва: паломницька хода 2024 – вражає масштабами (ФОТО/ВІДЕО)

Такого ще не було?

Тисячі паломників ідуть до Почаївської лаври (Тернопільської області) від Кам’янець-Подільського (Хмельницької області).

Ідуть майже тиждень в спеку та дощ попри заборону місцевої влади обох областей та  відсутність формального благословення митрополита Кам’янець-Подільського і Городоцького Феодора.

Загалом це понад 200 км

Хресна хода вирушила з Камянець-Подільського ще 19 серпня, але як зазначає видання «Терміново Тернопіль», участь у цій ході беруть представники багатьох областей..

Масштаби цьогорічного паломництва, дійсно, вражають.

Не важко здогадатися, що однією з причин настільки великої активності є законодавчі ініціативи ВРУ з так званої «заборони російської церкви».

Вірні УПЦ (МП) себе «російською церквою» не вважають, хоча у піснеспівах, що їх вони виконують під час руху колони та на перепочинку, переважають пісні саме церковно-слов’янською мовою.

Щоправда, періодично звучать пісні й українською.

За кілька днів до початку ходи у зверненні до вірян митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор на офіційній сторінці повідомив, що не благословляє її.

«Уже впродовж двох століть з меж нашої Кам’янець-Подільської єпархії у Свято-Успенську Почаївську Лавру до Свята Успіння Божої Матері вирушає Хресний хід довжиною понад 200 кілометрів.

 

У цьому Хресному Ході беруть участь православні християни з усіх куточків нашої Батьківщини.

- Віруючі здійснюють свій хресний подвиг із молитвою на устах, освячуючи нею нашу землю й закликаючи Божу милість на наш народ.

 

Нагадаємо, що учасники Хресного ходу весь час організовувалися винятково самостійно для паломництва до Почаївської Лаври.

- Сьогодні, через воєнний стан у нашій країні Кам’янець-Подільська єпархія не може благословити проведення традиційного Хресного ходу до Почаївської Лаври.

 

Благодать Святого Духа нехай сприяє вам, дорогі брати і сестри, в доброму християнському житті, яке відкриває шлях до миру з Богом і ближніми, що сприяє ствердженню миру у Церкві та Державі», – зазначається у повідомленні митрополита.

У неділю 25 серпня хода має прибути до Почаєва і швидше за все туди приїде ще чимало людей з усіх прилеглих областей.

Та, напевно, з усієї України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень