Тісто просте, як 2 копійки: Приготуйте смакоту, за яку ваші рідні вас обожнюватимуть
Дуже просто готувати
Пропонуємо рецепт універсального тіста для випічки, яке вийде з першого разу. Воно ніжне, легке, не прилипає до рук та не розпадається. Ще один плюс — готується дуже просто.
Вам знадобляться лише кілька доступних продуктів, які точно є на вашій кухні.
Інгредієнти:
- Молоко – 160 мл
- Сухі дріжджі – 10 г
- Цукор – 80 г
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 60 г
- Сіль – 0,5 ч. ложки
- Ваніль – дрібка
- Пшеничне борошно – 420 г
У мисці з’єднати тепле молоко, дріжджі та цукор. Перемішати продукти лопаткою до розчинення дріжджів. Прикрити кухонним рушничком та залишити при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
Додати сіль, ванільний цукор, одне яйце та розтоплене вершкове масло. Знову перемішати.
Поступово додавати просіяне борошно й замішувати тісто близько 8-10 хвилин.
Змастити олією глибоку миску та покласти в неї тісто. Прикрити харчовою плівкою або рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.
Потім перекласти тісто на робочу поверхню, поділити на кульки і сформувати пиріжки. Начинку беріть будь-яку.
Випікайте пиріжки при 180 градусах на 15-20 хвилин до золотистості.
Смачного!
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ