Тісно й незручно: 5 помилок в організації кухонного простору (ФОТО)

Хоча, теоретично, це місце, де задоволення повинна отримувати вся сім’я

Жорсткі табурети для економії простору

Яким би стильним не був дизайн вашої кухні, усі ці потуги нівелює незручність. Як от жорсткі табурети, всидіти на яких важко навіть 15 хвилин. Звісно, можна купити спеціальні подушки, але це тільки здешевить простір в цілому.

До будь-якого столу краще підійдуть стільці зі спинками. Навіть якщо кухня не великої площі, стільці можна лаконічно розмістити навколо столу.

Масивні ніжки столу

Чим важчі ніжки має стіл, тим більше перевантаженим виглядатиме простір в цілому. Крім того, усі, хто сідатиме за стіл з великою ймовірністю можуть вдаритися, особливо діти, які люблять лазити під столом. Особливо уважними будьте при купівлі столу з розсувним механізмом, перевірте, чи не заважатиме механізм вашим колінам.

Найзручніші столи для кухні – це легкі моделі, де ніжки розташовані не в кутках столу, а навпаки трохи зміщені до центру.

Стіл, який встановлюють у тісному кутку

Незалежно від того, велика площа кухні, чи ні – головна помилка, якої допускається більшість, це розташування стола зі стільцями у кутку. По-перше, туди незручно розносити страви, по-друге – високий ризик, що таке розташування зробить простір негармонічним. Якщо у цьому кутку немає вікна чи балкону – там буде надто темно. 

У великих кухнях є можливість встановити стіл в центрі, у менших – поставити біля стіни, щоб дістатися столу можна було з трьох сторін або й взагалі виокремити столову зону. У сучасних кухнях-вітальнях стіл часто стає своєрідною перетинкою між вітальнею й власне кухнею. Особливо якщо за столом одразу розташувати диван.

Різні колекції кухонних меблів

Біда у тому, що стіл зі стільцями часто не підходить до уже встановлених меблів. Враховувати треба одразу кілька факторів: сталь, форму, фурнітуру, матеріали й колір. Якщо фасади та стільниця дерев'яні, переконайтеся, що стіл з дерева не буде відрізнятися кольором і фактурою. 

Перед поїздкою до магазину за столом сфотографуйте свої меблі на кухні та буквально прикладайте фото до столу і стільців, які вам сподобалися у магазині. Якщо покупки плануєте зробити онлайн, то не забувайте про габарити меблів, а також читайте реальні відгуки людей у мережі.

Ніякого декору – тільки функціональність

Нерідко ми перебуваємо у гонитві за суцільною функціональністю кухонного простору й просто забуваємо про затишок і відмовляємося від декору.

Почніть з вибору скатертини, подумайте, чи було б доречно розмістити кілька поличок, встановити туди тематичний декор. Можливо, доречними стануть постери у рамах.

І кілька фото для натхнення:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень