Втікають засуджені, немає ліків: що прокурори побачили у в'язницях Рівненщини

Проводилася перевірка

Прокурори виявили грубі порушення прав в’язнів у колоніях та інших місцях несвободи Рівненщини. Про це пише прокуратура Рівненської області.

В «Катеринівськії виправнії колонії» засудженим передають заборонені предмети. Канали надходження адміністрація перекриває погано.  

Грубо порушуються права ув’язнених на працю: строкові трудові договори із ними не укладаються, немає належних умов для праці засуджених.

У «Городищенській виправній колонії» засуджених не забезпечують достатньою житловою площею.

Під час обстеження однієї із секцій колонії, де утримуються 22 особи, площа на одного із них складає лише 2,96 кв м, тоді як законодавством передбачає норму не менше 4 кв м.

Цех їдальні, де здійснюється приготування їжі для засуджених, потребує ремонту, а медична частина – укомплектування медичними фахівцями.

121 засудженого не забезпечили оплачуваною роботою, чим порушили їхнє право на працю.

У «Полицькій виправній колонії» виплачували зарплату раз на місяць, тоді як за законодавством її треба виплачувати двічі на місяць.

Медична частина не забезпечена всіма необхідними медикаментами для надання невідкладної допомоги. В ході перевірки виявлено лікарські засоби, термін придатності яких минув.

У «Городоцькому виправному центрі» з початку року втекли троє засуджених.

Крім того, там працевлаштовували на підприємства 9 осіб, які відбували покарання менше 3 місяців. Це заборонено.

У центрі не провели технічного обслуговування вогнегасників, що є порушенням правил пожежної безпеки.

Також встановлені численні недоліки в організації роботи щодо охорони праці ув’язнених.

У Рівненському СІЗО вже засуджених утримують поряд із особами, взятими під варту. Це порушення закону «Про попереднє ув’язнення». Потребує покращення в установі стан санітарії та гігієни. Крім того, там не контролюють якість лікарських засобів в медичній частині.

Після перевірки до відповідальності притягнули 105 винних посадових осіб. Також за реагування прокуратури звільнено з дисциплінарного ізолятора 3 засуджених. Скасовано 5 незаконних актів установ виконання покарань, в т.ч. про накладення на засуджених дисциплінарних стягнень та щодо затвердження складу лікарсько-консультативної комісії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень