«Ті, що виїхали за кордон від війни - найсміливіші», - українка про біженців

Жінка пояснила, чому розуміє їхній вибір

Фото Мирослави Опанасик

Багато хто з нерозумінням ставиться до біженців. Мовляв, залишили країну у важку хвилину, чи чим їм погано в Західній Україні. Втім, киянка Ірина Гук стала на їхній захист.

...для мене це найсміливіші люди, найсміливіші жінки, що зробили найкращий і найтяжчий вибір: все заново, в чужому середовищі, без своїх чоловіків, але убезпечивши своїх дітей.

Ірина Гук пояснила, що так вважає тому, що постійно картає себе за те, що її дитина в Україні, а не в безпеці,

бо прилетіти може в будь-яку точку.

 

Бо без майбутнього, оскільки окупанти можуть повернутися до Києва. А це означає, що рано чи пізно вони залишаться без нічого (хоча і зараз всі плани й можливості її родини пішли шкереберть ) і знову доведеться тікати, і дай бог встигнути це зробити.

 

А неможливість планування майбутнього взагалі зводить із розуму. Бо, пояснила киянка,  вона не зможе тримати дитину все життя в селі, а місто - небезпечне. І вона панікує щоразу проїжджаючи мости, а проїжджає їх двічі на день.

Та й у Західній Україні, за її словами, не заховаєшся від війни.

Ага, я чудово пам'ятаю, як у Львові прокидалася під вибухи і несла розбуджену плачучу дитину в підвал, одночасно намагаючись запхати туди собак...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень