«Ти – ганчірка»: у Варшаві перехожа напала на українку, коли та говорила рідною мовою (ФОТО)

Жінку, яка йшла за дитиною до садочка, обізвали «українською повією»

У столиці Польщі Варшаві напали на українку, яка йшла забирати доньку з дитячого садочку. На неї накинулася полька через те, що Ганна відповіла на телефонний дзвінок українською мовою.

Інцидент трапився у червні, про нього повідомили на Facebook-сторінці Центру моніторингу расистської та ксенофобської поведінки. Як зазначається, жінка вдарила українку по голові.

Під час побиття жителька Варшави крикнула:

Ти українська повія, ти ганчірка, у**б*й до України, я працюю і плачу податки, а ти отримуєш 500+" (польська програма соціальної підтримки сімей. – Ред), а також кинула телефон українки на траву.

Потерпіла зі свого боку заявила, що проживає в Польщі понад шість років і також сплачує податки.

Коли телефон Ганни задзвонив вдруге, вона намагалась його схопити, втім полька почала ще активніше бити її по голові, після чого у потерпілої стався крововилив з вуха. У цей момент нападниця зірвала з шиї жертви золотий ланцюжок з хрестиком.

Реакція правоохоронців

Зазначається, що сам інцидент стався на початку червня в Бемовому, західному районі Варшави, коли українка Анна йшла в дитячий садок за дочкою.

Після нападу на неї жінки поліція зайнялася розслідуванням, але справу кваліфікувала як пограбування - прийняли заяву тільки про крадіжку ланцюжка, не беручи до уваги ксенофобську складову, як основний мотив нападниці.

Перекваліфікація справи

Представники Центру обурилися такою кваліфікацією і вирішили втрутитися в ситуацію - самі звернулися до польських правоохоронців із заявою, вказуючи саме на випадок расизму.

Наша організація долучилася до справи, Анна влаштувала розкриття, ми також подали повідомлення про скоєння злочину, мотивованого ненавистю на національному ґрунті, в обласну прокуратуру Варшави Жолібож, - йдеться в публікації.

Як пише tvn24.pl, у підсумку до запису долучили скан листа від окружної прокуратури Варшави, яка 5 липня вирішила розпочати розслідування у цій справі.

В організації ЦМРіКП звертають увагу, що це означає, що нападниці на Анну тепер загрожує додаткове покарання до 5 років позбавлення волі через ксенофобський напад.

Допомога очевидців

Свідок події зі свого балкона став кричати, що знімає все, що відбувається, на телефон, і спускається на допомогу постраждалій. Інший перехожий викликав поліцію.

Нападниця після слів про поліцейських кинулася навтьоки.

 

Анна спробувала її зупинити й тримати до приїзду правоохоронців, і та стала сипати матюками лайками.

Свідок НП теж пробував затримати нападницю - брутальна дама роздряпала чоловіка і таки втекла.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень